Ingezonden persbericht


Persbericht

ZLTO opent kandidaatstelling geborgde zetels ongebouwd

Kenmerk
ZELA.08.0002
Datum
17 maart 2008

In de periode 15 maart tot 15 april 2008 loopt de kandidaatstelling voor de geborgde zetels ongebouwd. De invoering van de waterschapswet heeft tot gevolg dat de categorie ongebouwd is vervallen. In plaats daarvan worden per waterschap geborgde zetels voor de verschillende categorieën ingesteld. Provinciale Staten van Gelderland hebben onlangs het reglement vastgesteld waarin deze geborgde zetels omschreven zijn.

De ZLTO en LTO Noord zijn de organisaties die de benoeming moeten doen voor de geborgde zetels. Beide organisaties mogen 2 personen benoemen. Hiertoe is door de besturen van beide organisaties een vertrouwenscommissie ingesteld die een voordracht doet aan de gezamenlijke besturen van de ZLTO en van LTO Noord. Deze zullen voor 9 september 2008 beslissen over dit voorstel.

De vertrouwenscommissie gaat dit voorstel formuleren op basis van de aanmeldingen van de kandidaten die zij binnen krijgt in de periode 15 maart tot 15 april 2008. Zowel leden als niet-leden van de ZLTO en LTO-Noord met voldoende affiniteit met de agrarische sector kunnen zich gedurende deze periode aanmelden.

Op de website van de ZLTO staat meer informatie over de procedure, een kandidaatstellingsformulier en een profielschets www.zlto.nl, deze informatie is ook te verkrijgen via de informatielijn van de ZLTO, 0900-2359586

De ZLTO is de vereniging van boeren en tuinders in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland. De ZLTO heeft ruim 18.000 leden die ruim 10.500 agrarische bedrijven vertegenwoordigen.