Politie Amsterdam-Amstelland



Controles in Zuidoost / Amsterdam (17/03/08)

Bij een verkeerscontrole op de Daalwijkdreef en Flierbosdreef heeft de politie vrijdagmiddag ongeveer 250 voertuigen gecontroleerd. 28 Bestuurders kregen een bekeuring voor uiteenlopende overtredingen.

In de avonduren ging de controle verder waarbij op alcohol werd getest. Vijf bestuurders zijn daarbij aangehouden. 300 Personen werden gecontroleerd op wapens. De politie trof zeven messen, een honkbalknuppel en een speelgoedpistool aan.

Zaterdag was het wijkteam Flierbosdreef weer actief. In samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, in verband met documentcontrole, en het Gemeentelijk Vervoerbedrijf werd gecontroleerd op het metrostation Bullewijk. 527 Reizigers zijn gecontroleerd waarvan er 73 geen geldig vervoersbewijs konden tonen. Er werden 36 bekeuringen uitgedeeld voor uiteenlopende verkeersovertredingen zoals het rijden zonder rijbewijs of het rijden zonder verzekering. Een persoon werd aangehouden omdat hij ruim vijftig gram cocaïne in zijn bezit had. Een andere persoon beledigde een politieagent door hem in zijn gezicht te spugen. De man werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.