Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maandag 17 maart 2008
12.45 uur - voor directe publicatie

twee feestbussen uit Brabant en Friesland voeren 60 kandidaten LiveXS Popquiz aan naar Amsterdam

KXradio trapt festivalseizoen af met NightLiveXS Paaspop Special

Amsterdam / Schijndel - Maandagavond 17 maart wordt op KXradio het festivalseizoen geopend met een avondvullende NightLiveXS. Van 19.00 uur tot 21.00 uur staat NightLiveXS eerst geheel in het teken van Paaspop, de opener van het festivalseizoen dat op 22 en 23 maart gaat plaatsvinden in het Brabantse Schijndel. Uiteraard komt de organisatie aan het woord over de editie 2008, maar ook hoofdacts Fiction Plane en Moke zijn te gast. De Johnny Cash-coverband Def Americans komt zelfs langs voor een NightLiveXSessie.

Met niet minder dan twee bussen worden bovendien twee groepen festivalbezoekers aangevoerd vanuit zowel Brabant (vertrek vanaf festivalterrein Paaspop om 16.30 uur) als Friesland (Frisian Party Zone Bus). De teams uit beide provincies gaan het in de kantine van het Eyeworks-gebouw tegen elkaar opnemen in een proef-editie van de LiveXS Popquiz onder leiding van Maarten van Hooft. De LiveXS Popquiz zal dit jaar ook worden gespeeld op een flink aantal festivalterreinen van bijvoorbeeld Paaspop Schijndel en Dauwpop Hellendoorn. Vanaf 21.00 uur vervolgen programmamakers Willem Roose en Wilbert Stuifbergen met een reguliere NightLiveXS waarin onder andere Stuurbaard Bakkebaard te gast is voor een tweede NightLiveXSessie.

KXradio, het digitale radiostation van Rob Stenders, is wereldwijd rechtstreeks te beluisteren via www.kxradio.nl maar ook via de digitale kabelzenders van UPC, @Home, CAIW en Deltakabel. NightLiveXS is het wekelijkse radioprogramma van LiveXS Popmagazine over de Nederlandse podia- en festivalscene. Na afloop van de live-uitzending komt het programma gratis beschikbaar als podcast via www.kxradio.nl en www.nightlivexs.com

--