Protestantse Kerk in Nederland


Economie in dienst van de Schepping

ma 17 maart 2008, 9:30 uur - 17:00 uur
Conferentie over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van kerken, maandag 17 maart in de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Binnen het programma 'Werken aan een geloofwaardige economie' organiseert de Stichting Oikos, in samenwerking met de onderzoeksgroep Religie, Economie en Arbeid van de Radboud Universiteit, de conferentie 'Economie in dienst van de Schepping'.

Veel mensen zoeken naar antwoorden op vragen als: Wat is de zin van mijn dagelijks werk in de wereldeconomie van vandaag? En hoe vind ik echt geluk in een wereld waarin iedereen alleen maar uit lijkt te zijn op consumeren? Hoe kan ik meer zijn dan alleen maar een onzichtbaar radertje in een reusachtig economisch systeem? De kerk zal zich tegelijkertijd ook moeten buigen over een groot aantal uitdagingen, waaronder gentechnologie en klimaatverandering. De centrale vraag daarbij is: Hoe kan de economie in dienst van Gods schepping komen? Het zijn spannende vragen waarop gelovigen en kerken antwoorden zoeken.

Theologen, pastores, religieuzen, diakenen en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd om hun vragen en ideeën over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de kerken te delen tijdens deze conferentie. Drie concrete verhalen (te vinden op de website) vormen het startpunt voor de discussies. Sprekers en panelleden zullen de thematiek belichten vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines en praktische invalshoeken.

Aanmelding tot 10 maart
De conferentie 'Economie in dienst van de Schepping' vindt maandag 17 maart plaats in de aula van de Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2, Nijmegen. Deelname aan de conferentie is kosteloos. U kunt zich tot 10 maart 2008 aanmelden op de website www.geloofwaardige-economie.nl of bel met het secretariaat van Oikos op (030) 236 15 00.

Download de uitnodigingsfolder (pdf). Zie het origineel