Gemeente Cromstrijen


Ondertekening Veiligheidsplannen Hoekse Waard

Op 17 maart worden in het politiebureau in Oud-Beijerland de veiligheidsplannen voor de gemeenten in de Hoeksche Waard officieel bekrachtigd. De plannen worden ondertekend door de vijf burgemeesters, districtschef mevrouw drs. S. Smit van de politie Hoeksche Waard en de plaatsvervangend Hoofdofficier van Justitie mevrouw mr. M. Horstman.

In de veiligheidsplannen voor het jaar 2008 zijn afspraken vastgelegd tussen politie, openbaar ministerie en de gemeenten. Per gemeente zijn afspraken gemaakt over de bevordering van de veiligheid en het terugdringen van criminaliteit en overlast. Speerpunten in het beleid van politie, openbaar ministerie en de gemeenten zijn op elkaar afgestemd om de samenwerking te bevorderen en duidelijkheid te scheppen over ieders verantwoordelijkheden. Door gezamenlijk op te trekken is de effectiviteit van maatregelen groter.

In het uitvoeringsgedeelte van de veiligheidsplannen wordt onderscheid gemaakt tussen de speerpunten op het gebied van leefbaarheid en veiligheid. Als het gaat om bijvoorbeeld het thema leefbaarheid zijn de gemeenten als eerste aanspreekbaar, bij veiligheid is dat de politie. Op elk terrein zijn per gemeente verschillende inspanningsverplichtingen opgenomen om leefbaarheid en veiligheid te vergroten.