Politie Kennemerland

Kennemerland, 17-03-2008 o Politie Kennemerland informeert burgers nog beter over de afhandeling van hun aangifte. Vanaf 17 maart 2008 is het voor burgers mogelijk om via internet de aangifte zelf te kunnen volgen. Achter de schermen is er vanuit het proces Intake hard gewerkt om dit unieke systeem in ons korps te introduceren. Andere politiekorpsen hebben al belangstelling getoond en houden onze vorderingen nauwlettend in de gaten.

Vanaf deze week biedt de politie Kennemerland haar burgers de mogelijkheid om via internet de status van de eigen aangifte te kunnen volgen. Burgers die aangifte hebben gedaan en hun emailadres tijdens de aangifte hebben opgegeven, kunnen via een banner op onze website precies zien wat er met hun aangifte gebeurt. Is de aangifte in behandeling genomen? Wordt er een onderzoek ingesteld? Is er een dader aangehouden? Wordt het proces-verbaal naar het Openbaar Ministerie gestuurd? Het aangiftevolgsysteem geeft aangevers een snel en duidelijk antwoord. Het systeem is nieuw en uniek in Nederland. Dit product is samen met Noord-Holland Noord ontwikkeld en heeft tot doel de informatievoorziening aan onze burgers nog meer te verbeteren.

Mijnpolitieaangifte.nl
Burgers krijgen nadat ze via internet, telefonisch of op het bureau aangifte hebben gedaan van bijvoorbeeld een vernieling een e-mail bericht. Hiermee worden zij gewezen op de mogelijkheid om de status van de aangifte zelf te kunnen volgen. Op onze website www.politie.nl/Kennemerland, kunnen de aangevers via de banner Mijn aangifte exact zien wat er met de aangifte gebeurt.

Aangifte doen is belangrijk
Aangifte doen is belangrijk. Want op basis van informatie uit aangiftes kan de politie haar werk nog beter doen. Wanneer uit die informatie bijvoorbeeld blijkt dat er op een bepaalde locatie in de gemeente veel vernielingen worden gepleegd, dan kunnen hier gericht agenten op worden ingezet. En als er een dief wordt aangehouden, dan onderzoekt de recherche of deze verdachte ook andere delicten op zijn geweten heeft zodat meer zaken kunnen worden opgelost. Zonder aangiftes ontbreekt die belangrijke informatie.

Politie Kennemerland biedt verschillende manieren om aangifte te doen: aangifte via internet, telefonische aangifte en op afspraak voor het doen van aangifte op het politiebureau. Soms hebben aangevers het idee dat er niets met hun aangifte gebeurt omdat de politie hen niet over het vervolg informeert. Om de aangever beter te kunnen informeren over de aangifte is het sinds kort dus mogelijk om de status van de aangifte zelf te volgen via het internet.