Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Ditmar Timm wint Euregio Cup in Bathmen

17/03/2008

Bathmen, 17 maart 2008

Na drie voorrondes stond de Duitse 4-spanmenner Ditmar Timm op de tweede
positie in de Euregio-competitie achter Nico Avezaath uit Maurik. OP zaterdagavond bij Bathmen te Paard reed Timm op het scherpst van de snede. Daarmee won hij niet alleen de menwedstrijd in Bathmen maar ook de Euregio Cup.

Afgeladen vol was manege 't Ruiterkamp in Bathmen vanavond. Enkele duizenden paardenliefhebbers bezochten de laatste avond van Bathmen te Paard 2008: de menavond. Ditmar Timm reed zoals hij ook in de voorrondes presteerde: scherp, snel en geconcentreerd. Dat gold niet voor Nico Avezaath, de leider in de Euregio-competitie. Hij verloor in Bathmen kostbare punten en eindigde op een vijfde plaats. Daarmee liet hij zich de Euregio Cup ontglippen.

Ook regionaal favoriet Hans Heus stelde in Bathmen enigszins teleur. Heus
stond bij aanvang van de wedstrijd in Bathmen op een derde plek in de Euregio-competitie. In de eerste manche zette Heus een keurige eindtijd op
het scorebord. Maar in de tweede manche kreeg hij te kampen met tegenslag in het parcours en verdween daardoor naar het ondereind van het klassement.

4-span pony's
Ook bij de vierspannen pony's was de strijd weer spectaculair. De winnaar
was Aart van de Kamp junior uit Putten. Vorig jaar moest hij zijn vader nog
voor laten gaan, maar dit jaar waren de rollen omgedraaid en eindigde senior op de tweede plaats. Met hun snelle shetlanders lieten de Van de Kamps hun concurrenten ver achter zich.

Volledige uitslag:

www.bathmentepaard.nl