Aardrijkskunde in het Engels

maandag 17 maart 2008

Engelse les wordt op steeds meer basisscholen gegeven. In Deventer krijgen leerlingen straks ook aardrijkskunde en biologie in het Engels.



De Borgloschool in Deventer krijgt een andere naam en wil in 2010, wanneer de school deel uitmaakt van Brede School Keizerslanden aan het Wezenland, beginnen met tweetalig onderwijs.

De internationalisering van de maatschappij is, volgens dagblad de Stentor, de belangrijkste reden om met tweetalig onderwijs te beginnen. Vanaf de kleuters krijgen de (toekomstige) leerlingen Engels. In eerste instantie is er alleen Engelse les. Op den duur moeten vakken als aardrijkskunde, biologie en handvaardigheid in het Engels worden gegeven en wordt structureel met een Engelstalige partnerschool uitgewisseld.Tweetalig onderwijs op basisscholen is nog vrij bijzonder. In de jaren negentig begon een school in Enschede ermee. De tweede volgde een jaar of drie geleden. In 2006 kwam er een school in Arnhem bij en ook in Rotterdam zijn enkele scholen overgegaan tot tweetalig onderwijs. In het voortgezet onderwijs komt het meer voor (onder meer in Apeldoorn, Zwolle en Warnsveld).