Politie Friesland

Politieberichten van maandag 17 maart

Fryslân, 17-03-2008 o Politieberichten van zondag 16 maart 11.00 uur t/m maandag 17 maart 07.00 uur.

Wijnjewoude: automobilist gewond eenzijdig ongeval
De politie heeft zaterdagavond op de Duerswald een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 19-jarige automobilist uit Drachten gewond raakte. De bestuurder verloor vermoedelijk door een te hoge snelheid de macht over het stuur. Het voertuig belandde in de berm en raakte daarbij een aantal bomen. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand in de struiken. De bestuurder liep lestel op aan zijn been en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Zijn passagier kwam met de schrik vrij. Bureau Verkeersongevalanalyse heeft het ongeval onderzocht.

Heerenveen: twee gewonden na aanrijding
De politie heeft zondagochtend een aanrijding afgehandeld tussen een personenauto en een ambulance. Een 75-jarige automobilist uit Zwaagwesteinde verleende op de K.R. Poststraat een ambulance, die met zwaailicht en sirene reed, voorrang. Achter deze ambulance reed echter nog een ambulance, eveneens met zwaailicht en sirene. De bestuurder uit Zwaagwesteinde zag het tweede voertuig over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De 75-jarige en de bestuurster van de ambulance (leeftijd en woonplaats onbekend) raakten gewond. De twee slachtoffers werden ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Bureau Verkeersongevalanalyse stelde een nader onderzoek in.

Harich: rijden onder invloed en rijden tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid
De politie heeft zondagmiddag op de Woudsenderweg een 59-jarige automobilist uit Sneek aangehouden. De bestuurder was met zijn voertuig op de kop in de sloot beland. De Sneker liep hierbij geen letsel op. Omdat de agenten een vermoeden hadden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de verdachte 365 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. Na onderzoek bleek tevens dat de Sneker een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Ook hier werd proces-verbaal voor opgemaakt.

Heerenveen: politie houdt verdachte aan voor heling
De politie heeft zondagmiddag op de Trambaan een 21-jarige inwoner van Meppel aangehouden op verdenking van heling. Agenten zagen voor het station een bromfiets zonder kenteken staan. Tijdens een inspectie van de brommer kwam de 21-jarige aanlopen. Hij verklaarde de bromfiets eerder die dag voor 1500 euro te hebben gekocht. Na onderzoek bleek tevens dat de brommer niet was verzekerd en dat de man geen bromfietsrijbewijs had. Omdat het chassisnummer deels onleesbaar was gemaakt, werd de 21-jarige aangehouden. De man werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het bureau verlaten.

Sonnega: passagiere gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft zondagmiddag een eenzijdig ongeval op de Hoofdweg afgehandeld, waarbij een 18-jarige inwoonster van Steenwijk gewond raakte. De vrouw zat als passagiere in de auto van een 19-jarige automobilist uit Steenwijkerwold. De bestuurder had net een tegenligger gepasseerd toen hij met zijn voertuig, door nog onbekende oorzaak, in de slip raakte. Het voertuig raakte twee bomen, waarna het tot stilstand kwam. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Zijn passagiere liep letsel op aan haar nek en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Zwaagwesteinde: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan het Westeinde. Tussen vrijdagmiddag en zondagmiddag kwam men binnen na het forceren van een ruit. De gehele woning werd doorzocht, waarbij een geldbedrag werd weggenomen. De 52-jarige bewoner deed aangifte. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Triemen: bromfietser onder invloed
De politie heeft zondagavond op de Triemsterloane een 50-jarige bromfietser uit Oudwoude aangehouden. De man was met zijn bromfiets ten val gekomen. Toen de agenten arriveerden lag de bestuurder nog steeds op de grond, half onder zijn bromfiets. Het ambulancepersoneel onderzocht de man, maar hij het gaan letsel opgelopen. Omdat de agenten een sterk vermoeden hadden dat de 50-jarige onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 1335 ug/l, goed voor een rijverbod van 20 uur en een proces-verbaal. Na onderzoek bleek tevens dat de man niet beschikte over een rijbewijs, ook hiervoor kreeg hij proces-verbaal.

Bolsward: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan De Marne. Zondagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Het gehele pand werd doorzocht, waarbij een laptop werd weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 55-jarige inwoner van Sint Annaparochie aangifte.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Merelstraat. Tussen zondagochtend en zondagavond kwam men binnen door te hengelen. Uit de woning werd een kratje bier en een laptop met toebehoren weggenomen. De 37-jarige bewoner deed aangifte.