Drankrijders

Apeldoorn, 17-03-2008 o De politie en Koninklijke Marechaussee hebben op vrijdag en zaterdag 15 maart een zestal bestuurders aangehouden die met alcohol op achter het stuur zaten. Van twee van hen werd het rijbewijs ingevorderd.

Bij diverse controles werden drie Apeldoorners en drie Deventenaren aangehouden met drank op. Een 19-jarige beginnend bestuurder werd rond 02.45 uur op de Laan van Spitsbergen gecontroleerd omdat hij nogal hard reed. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 0.9 promille. Aangezien hij beginnend bestuurder was, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Dit gebeurde ook bij een 40-jarige Apeldoorner die om 04.00 uur op de Sprengenweg kon worden aangehouden. Tijdens het cameratoezicht werd gezien dat hij erg onvast ter been was en in een auto op de Hoofdstraat stapte. Na enig zoeken werd hij rijdend aangetroffen en op het politiebureau blies de man 1.9 promille. Deze twee bestuurder kregen een proces-verbaal en bij de andere overtreders varieerde het promillage van 0.4 tot 0.9 reden voor een boete of een proces-verbaal.