Geintje loopt uit de hand

Apeldoorn, 17-03-2008 o Een geintje van enkele Apeldoornse tieners om homos lastig te vallen op een parkeerplaats aan de A1 onder Apeldoorn is uit de hand gelopen. Agenten met getrokken pistool haalden hen uit hun auto op de Kayersdijk, omdat zij vermoedelijk vuurwapens bij zich hadden. Dit bleek niet het geval en de jongelui zijn ernstig onderhouden over hun gedrag.

De politie kreeg zaterdag 15 maart even na middernacht een belletje dat op de parkeerplaats Bruggelen aan de A1 enkele mannen met vuurwapens en knuppels hadden gedreigd. De daders zouden nog ter plaatse zijn en de politie ging met meerdere eenheden naar de parkeerplaats. Op het moment dat de eerste politie-eenheid van een paar jongeren het verhaal had gehoord, gaven zij aan dat de auto met verdachten zojuist was weggereden. Een andere surveillance-eenheid die nog op de A1 aanrijdend was onderschepte deze auto en op de Kayersdijk liet men de bestuurder stoppen.

Aangezien er sprake was van vuurwapens heeft de politie de uitpraatprocedure toegepast. Toen de drie inzittenden waren aangehouden, bleek dit trio met het geintje te maken te hebben. Zij behoorden tot de groep die homos wilde lastig vallen.

De jongeren zijn op het politiebureau verhoord en over hun gedrag onderhouden. De aanhouding trok veel publieke belangstelling. De mannen die met vuurwapens zouden hebben gedreigd, zijn niet meer aangetroffen.