Politie onderzoekt vernielingen in horecazaak

Zutphen, 17-03-2008 o De politie onderzoekt de vernielingen in een horecazaak aan de Oudewand in Zutphen. Zaterdagnacht 15 maart werd het interieur zwaar beschadigd. De politie heeft voor mogelijke betrokkenheid twee jongens, één uit Zutphen (18) en één uit Vorden (17) aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 02.10 uur een melding dat er ruzie was geweest in een shoarmazaak, kennelijk over het afrekenen van een patatje. De amokmakers waren verdwenen en de politie ging op zoek naar hen. Nog geen half uur later werd een vechtpartij in dezelfde zaak gemeld. Bleek dat de betrokkenen terug gekomen waren en aanzienlijke vernielingen aan het interieur hadden aangebracht. De vernielingen waren in een razend snel tempo gepleegd, waarna de verdachten de Turfstraat in vluchtten. Een klant raakte bij dit incident lichtgewond.

Met een goed signalement ging de politie op zoek naar de verdachten. Twee van hen werden door een tip aangetroffen op de Rozengracht. Zij hadden zich verstopt. Zij zijn aangehouden en ingesloten. De politie stelt een verder onderzoek in en vraagt getuigen van de incidenten contact met de politie Zutphen op te nemen via 0900 8844.