Ingezonden persbericht


SUZANNE KUNZELER BENOEMD TOT MANAGER KINDERPROGRAMMERING

Per 1 september treedt Suzanne Kunzeler in dienst bij de NPO als Manager Kinderprogrammering. Tot deze functie behoort ook de coördinatie en programmering van Z@PP en Z@ppelin. Suzanne is sinds 1993 werkzaam voor de NCRV waar zij ruime ervaring opdeed met het ontwikkelen en totstandkomen van zowel jeugdprogramma's als volwassen drama. Sinds 2006 bekleedt ze de functie Manager Infotainment en Cultuur televisie bij de NCRV.

In haar huidige functie is zij mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het programmabeleid op hoofdlijnen en specifiek het beleid van de afdeling Infotainment en Cultuur. In de afgelopen zeven jaar was Suzanne als eindredacteur jeugd en later als eindredacteur drama en jeugd verantwoordelijk voor de ontwikkeling en totstandkoming van diverse jeugdprogramma's, waaronder BUYA, Dokument JR, Willem Wever en de BZT-show. Suzanne Kunzeler: "Een belangrijke taak van de publieke omroep is om ook de jeugd aan zich te binden. Ik zie bij de omroepen veel potentie en ideeën om die ambitie in te vullen en ik vind het een uitdaging daar een coördinerende en stimulerende rol in te spelen".

Het doet Directeur TV Programmering Gerard Timmer goed dat de benoemingscommissie Suzanne unaniem heeft benoemd tot Manager Kinderprogrammering. Timmer: "Suzanne heeft veel programmatische ervaring in zowel kinder- als volwassenenprogrammering alsook in verschillende televisiegenres. Daarbij is het voor het eerst dat we een programmeringsfunctie invoeren die zijn reikwijdte heeft over alle platforms van de publieke omroep, met één doel: het maximaal kunnen bereiken van kinderen met publieke programmering. Geheel passend in de crossmediale wijze van werken die meer en meer zijn intrede doet".

NPO Televisie Programmering
' +31 (0)35 6774633
7 +31 (0)35 6777412
marion.van.dam@omroep.nl www.omroep.nl/npo


---- --