Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Marqit Research: IT kosten vaak barrière bij investering in mobiele data oplossingen

Den Haag, 17 maart 2008 - IT kosten vormen vaak een barrière bij investeringen in mobiele data oplossingen. Dit terwijl beslissers beseffen dat mobiele informatietechnologie van kritisch belang is voor het succes van het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Vele van hen worstelen met de vraag hoe ze met IT-kosten moeten omgaan bij projecten, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Marqit Research. Mobiele data oplossingen maken het mogelijk om te werken volgens het Anytime, Anyplace en Anywhere principe. Hierdoor kunnen bedrijven voldoen aan de eisen die gesteld worden aan een 24/7 economie alsmede de toenemende globalisering.

Naast IT investeringskosten zijn de belangrijkste barrières om niet te investeren in mobiele data oplossingen o.a. de complexiteit van beheer en het ontbreken van een goede business case.Voor het derde opeenvolgende jaar heeft Marqit onderzoek gedaan naar trends & ontwikkelingen op het gebied van mobiele data oplossingen. Aan het onderzoek deden ruim 960 respondenten mee waarvan het merendeel afkomstig is uit de sectoren IT, Zakelijke dienstverlening, Overheid en Financiële dienstverlening.

Het onderzoek wijst uit, dat directeuren en inkopers in Nederland moeite hebben met het maken van een verantwoorde keuze uit de verschillende, beschikbare mobiele IT-oplossingen. Een reden is de dynamische ontwikkeling van processen en structuren voor mobiele data oplossingen. Een andere reden is dat mobiele data oplossingen worden ingezet om bestaande processen te verbeteren. Hierdoor zijn niet alle voordelen uit te drukken in opbrengsten. Bijvoorbeeld doordat buitendienstmedewerkers met actuele informatie beter kunnen inspelen op de behoefte van de klant en zo een opdracht sneller binnenhalen. "Vaak ontbreekt het hen aan een goede business case ter onderbouwing voor hun investeringsbeslissing", aldus Martijn Roseboom, Manager Marqit Research.

Hoewel IT processen direct verband houden met organisatiekritische informatie- en bedrijfsprocessen constateren we elke keer weer, dat het onderwerp IT vaak een ondergeschikte rol speelt tijdens het oriëntatie en selectieproces", zegt Danny Frietman, Managing consultant van Marqit Advisory. "Als gevolg daarvan krijgen zowel de technische als de eindgebruikerwensen en behoeften onvoldoende aandacht. Hierdoor vormen ze vaak in een later stadium een oorzaak van problemen in het gebruik door de medewerkers in het veld en het beheer binnen de organisatie."



Ingezonden persbericht