Ingezonden persbericht


Vanco en Vesuvius verlengen hun contract met vijf jaar

Schiphol-Rijk, 17 maart 2008 - Vesuvius, ontwerper, fabrikant en leverancier van vuurvaste materialen voor industriële toepassingen, heeft zijn contract met Virtual Network Operator Vanco verlengd met vijf jaar. Vanco gaat het wereldwijde Wide Area Network (WAN) van Vesuvius upgraden en zal ook de komende vijf jaar het netwerk beheren.

Het verlengde contract met Vesuvius heeft een waarde van meer dan 6,5 miljoen dollar. Vanco gaat de MultiProtocol Label Switching-carriers (MPLS) van het wereldwijde Vesuvius-netwerk vervangen door de MPLS Matrix-oplossing. Dit nieuwe netwerk biedt end-to-end connectiviteit voor 88 locaties in 30 landen op vijf continenten. Vanco gaat voor het nieuwe netwerk eveneens de Internet Protocol Security-technologie (IPSec) gebruiken voor variabele back-up en wereldwijd bereik.

"De afgelopen drie jaar heeft Vanco laten zien dat het een betrouwbare partner is, die een grote operationele servicekwaliteit biedt en optimaal rendement uit netwerken kan halen. Vesuvius blijft daarom graag met Vanco samenwerken", zegt Pierre Combemale, CIO van Vesuvius. "Bovendien is Vanco bereid zijn eigen netwerkoplossing elk jaar weer onder de loep te nemen. Dit houdt in dat wij niet vastzitten aan een bepaalde technologie of carrier. De MPLS Matrix-oplossing van Vanco stelt ons in staat om per infrastructuur de meest geschikte MPLS-netwerkleverancier te kiezen. Daarnaast biedt Vanco consistente end-to-end servicegaranties voor het gehele netwerk, ongeacht de geografische locatie."

Vanco zet de MPLS Matrix wereldwijd in. Dit maakt het voor bedrijven mogelijk multicarrier-netwerken centraal te beheren. Vanco levert het netwerk compleet met end-to-end service en PLA's (Performance Level Agreements).

"Vanco is blij dat Vesuvius het partnercontract heeft verlengd. We bieden Vesuvius een bedrijfskritisch wereldwijd netwerk. Vanco werkt al sinds 2005 voor Vesuvius. Wij beschouwen deze organisatie als een van onze belangrijkste klanten in de VS. Vesuvius is een groeiend bedrijf met een steeds grotere behoefte aan oplossingen met de hoogst mogelijke schaalbaarheid. Vanco maakt dit mogelijk zonder dat de klant belast wordt met het beheer van meerdere leveranciers", zegt Tim Sullivan, senior vicepresident van Vanco in de Verenigde Staten. "Het eindresultaat is een flexibeler netwerk dat meegroeit met bedrijfsveranderingen. Voor Vesuvius maakt dit netwerk eventuele grote expansie in de toekomst mogelijk."

# # #

Over Vesuvius
Vesuvius is wereldwijd de belangrijkste leverancier van geavanceerde vuurvaste 'flow control'-producten en -systemen voor de staalindustrie. Vesuvius is tevens toonaangevend specialist in keramische producten voor de glas- en metaalgieterij. Daarnaast is het bedrijf de grootste leverancier en installateur van monolithische vuurvaste binnenwerken in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Vesuvius is in Rotterdam gevestigd als Central European Advanced Refractory Technology BV. Vesuvius is een divisie van de Cookson Group plc, marktleider in grondstoffentechnologie, die wereldwijd actief is op het gebied van keramiek, elektronica en edelmetalen.

Over Vanco
Vanco plc (FTSE: VAN) is de enige wereldwijde Virtual Network Operator (VNO). Het door Vanco bedachte VNO-model is een eenvoudig inzetbare en flexibele sourcing-aanpak. Het bedrijf bezit zelf geen netwerkinfrastructuur, maar heeft op basis van 550 contracten met internationale en lokale carriers de beschikking over wereldwijde netwerkinfrastructuren. Vanco biedt zakelijke klanten (direct of via partners) kosteneffectieve, geoptimaliseerde en volledig beheerde netwerkoplossingen. In 230 verschillende landen maken de grootste internationale ondernemingen gebruik van deze strategische netwerkoplossingen. Klanten zijn bijvoorbeeld Accor Hotels, Avis Europe, British Airways, Ford Motor Company, IBM, Lloyds, Nutreco, TSB, Siemens en SigmaKalon. Deze bedrijven beschikken over de grootste geografische dekking via één leverancier.