Een nieuwe manier van zoeken op internet


Kwaliteit vóór kwantiteit

BAVEL, 20080317 -- Het web doorzoeken door de zoekterm rechstreeks in te typen in de adresbalk. Dat is in de kern de kracht van zoeken.com. Door bv "taxi.breda.zoeken.com" in te typen in de adresbalk van de browser of de verkenner komt u gelijk uit op een resultaatpagina.

Voor windowsgebruikers is het nog makkelijker. Die kunnen in de adresbalk "taxi.breda.zoeken" typen en daarna CTRL ENTER om dat te bewerkstelligen. Mocht het getoonde resultaat op die pagina niet afdoende zijn, dan kan er op meerdere manieren verder gezocht worden. In Nederland zijn dat 4 mondiale en 3 landelijke zoekmachines. In België zijn er 4 mondiale en 2 landelijke zoekmachines. Deze zijn al "voorgeprogrammeerd". Door op de zoek-knop te klikken, gaat ook die zoekmachine aan het werk met dezelfde zoektermen.
**
Bedrijven, die graag willen scoren bij zoeken.com kunnen hun zoekterm(en) opgeven. Bij landelijk werkende bedrijven, zoals bv. journalisten.zoeken.com of tekstschrijver.zoeken.com zal een enkele zoekterm volstaan. Voor de detailhandel is het logischer om een combinatie van zoekterm en woonplaats op te geven.

Natuurlijk kunnen ook verenigingen of particulieren hun zoekterm opgeven. Zo kan een onmogelijk te onthouden homepage-adres bij een provider toch bereikbaar worden door bv pieterjansen.utrecht.zoeken.com als zoekterm op te geven. In principe is alles mogelijk, zolang het maar een combinatie van één of twee woorden betreft.

Bij zoeken.com hoeft de inhoud van de website niet te worden aangepast op de algoritmes van zoekmachines. Zoeken.com is ook niet uit op zoveel mogelijk resultaten in zo'n kort mogelijke tijd. We tonen liever één of twee goeie, dan duizenden verkeerde links. Natuurlijk hebben alle vermeldingen een rechtstreekse link naar de website van het bedrijf. Een aanvulling voor de groeiende schare zoekende surfers.

Geïnteresseerd? neem een kijkje op bijvoorbeeld: tekstschrijver.zoeken.com





Helvetica, Anton Gommers