IVTOTO: een cadeau van fans voor de band Toto


Niet Toto geeft het cadeau aan de fans, de fans hebben een cadeau voor Tto

JAPAN, 20080317 -- Ken je dat? Het gevoel dat je alleen maar neemt en niet geeft? Eigenlijk is dit wat TOTO heeft gedaan tijdens hun geweldige carrière die nu al 30 jaar duurt. Zij hebben ons zoveel heftige emoties gegeven via hun platen en live shows, ze hebben ons laten lachen en meezingen, schrijven en dromen. Maar zoals we allemaal weten, soms komen dromen uit...

Enige tijd geleden heeft een aantal personen, uit liefde voor de band, hun ogen en harten geopend in een poging een manier te vinden om TOTO iets bijzonders terug te geven. Dit is het begin van een zeer ambitieus project wat de naam `IV TOTO' heeft gekregen. Het doel is om elke afzonderlijke fan bij de hand te nemen en hem strijder te maken, de belangrijkste acteur in een samenzwering met als doel TOTO een cadeau te geven zoals ze nog nooit hebben gehad.

IV TOTO begint met het idee een lied te maken waarin elke stem, alle woorden, noten en aanwezigheid van elke TOTO fan in terugkomt.

Het team begon onmiddellijk met het maken van de muziek en belde een aantal zeer muzikale TOTO fans om mee te spelen en de droom begon vorm te krijgen.

Vanuit de hele wereld kwamen meer dan 2000 reacties van fans welke verwerkt werden in de uiteindelijke songtekst, het team bundelde zijn krachten in het produceren van de muziek. Urenlang werd er gewerkt in opnamestudio's om de gevoelens van liefde te vormen tot 1 stem: ONZE STEM!

Maar bij het uitkomen van een droom is er altijd iets speciaals en onvoorzien verborgen...... Bobby Kimball, de oorspronkelijke zanger van TOTO is deel van dit project met een dierbare en unieke bijdrage.

IV TOTO is een magisch nummer, voorbestemd om een zeldzaamheid te worden om vele redenen: ieder van ons zal ervan genieten zijn of haar eigen boodschap te horen tussen de regels van de songtekst, muzikanten zullen het ongelooflijk hoge kwaliteitsniveau van de muziek waarderen en verzamelaars hebben de kans een uniek item toe te voegen aan hun TOTO museum...... een plaat die de grens vertegenwoordigt waar fans en idolen elkaar ontmoeten in iets wat nog nooit eerder vertoond is.

Wat vooral indruk op mij gemaakt heeft, is de sfeer die je kon voelen tijdens het hele traject, pure liefde en een aanstekelijk enthousiasme welke je kon zien in de ogen van deze mannen die het nooit zat werden. In de studio, tijdens het eten, ze dachten altijd aan IV TOTO en aan hoe ze dit tot iets groots konden maken. Als je op die manier ergens mee bezig bent dan is succes gegarandeerd.

Graag vermeld ik vooral de namen van de drie mensen die dit allemaal begonnen zijn en die ons allemaal zo'n unieke kans geven: Giorgio, Domenico en Alex.

We zijn allemaal benieuwd naar TOTO's reactie wanneer ze deze speciale boodschap krijgen. Een boodschap die overduidelijk is:"Dank jullie wel jongens voor alles wat jullie ons gegeven hebben. Wij zijn er trots op fans te zijn van de beste band ooit.... TOTO".

Andrea Ortolan - Ggm studios





Promoteam IVTOTO