NOVA

17-03-2008

Iran en Fitna
De Nederlandse regering houdt haar hart vast voor woedende reacties uit de islamitische wereld als Fitna in première gaat. Maar zal de anti-Koranfilm van Geert Wilders echt zoveel losmaken? Áls er een plek is waar de emoties hoog zouden moeten oplopen dan is het wel de Islamitische Republiek Iran. Jan Eikelboom sprak daar met een geestelijk leider, gewone Iraniërs en een Nederlands gezin.

Lees ook de weblog van Jan Eikelboom vanuit Iran.

Tibet
Tibet, de achilleshiel van China. En dat weten de Tibetanen. De aanloop naar de Olympische Spelen is voor de Tibetanen de gouden kans aandacht te vragen voor de bezetting van hun land. Vandaar de protesten, en vandaar het geweld waarmee Peking er een einde aan probeert te maken. Vanuit China commentaar van correspondent Bettine Vriesekoop.

John McCain
Hij is niet de favoriet van de Nederlandse Amerikawatchers. Toch moet niet worden uitgesloten dat John McCain de volgende president van Amerika wordt. Een oorlogsheld en ijzervreter als het gaat om de strijd tegen het terrorisme. Maar binnen de Republikeinse Partij gematigd als het gaat om immigratie, abortus en belastingen.

Lees ook: special Amerikaanse verkiezingen 2008 of lees de weblog van Willem Lust.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht