Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HET EERSTE IERSE LIFESTYLE MAGAZINE IS UIT...

ONTDEK VERRASSEND VEELZIJDIG IERLAND IN 116 PAGINA'S

Amsterdam, 17 maart 2008 - In aanwezigheid van onze goedheiligman Sint Nicolaas, die hiervoor speciaal over was uit Spanje, en de Ierse beschermheilige Saint Patrick, greep uitgeverij FC Klap de Ierse feestdag St. Patricks Day aan voor de lancering van een gloednieuw magazine: 'Ierland, verrassend veelzijdig'. Het lifestyle magazine, vanaf vandaag te koop bij ruim 3000 winkels, informeert, inspireert en zet het eiland met haar rijke historie, ongerepte natuur, bruisende steden en roemruchte cultuur verrassend veelzijdig op de kaart.

Dolf Jansen is al fan van Ierland
Cabaretier Dolf Jansen, die een tijd van het jaar in Ierland woont en twee bijzondere bijdragen leverde aan de eerste editie, was de gastheer tijdens de smakelijke lancering van het magazine in trendy restaurant Sophia in Amsterdam die in het teken stond van een culinaire rondgang door Ierland. De oesters werden weggespoeld met Guinness bier en de Irish beef viel goed in de smaak.

BN-ers en hun favoriete U2-singles
De drie inhoudelijke pijlers - lifestyle, cultuur en recreatie - zijn royaal vertegenwoordigd in de eerste editie. Zo pakt het magazine uit met ruime reportages, variërend van golfsurfen in County Clare tot een opzienbarende duikreportage in het zuiden. Naast vrolijke visavonturen keken we onze ogen uit in het hoge noorden (The Giants Causeway) en wandelden we mee met Mister Kerry Way. Daarnaast maakten we een sfeerimpressie van St. Patricks Day in Dublin en componeerden een groot artikel over de rockhelden van U2, inclusief tien 'Top tienen' van muzikale BN-ers en hun favoriete U2-singles. Dolf Jansen verwonderde zich over (on)begrijpelijke boodschappen in Belfast en een andere cabaretier, Vincent Bijlo, doorstond - geheel vrijwillig - glansrijk een blinde whiskeytest.

Serene stilte en swingende steden
Ierland biedt een mooi contrast tussen serene stilte en swingende steden. Naast citybreaks en gevarieerde familievakanties (van een stoere huifkartocht tot dolfijnen spotten), kun je kiezen voor schilderachtige routes langs Bed & Breakfasts of je weldadig laten onderdompelen in luxe wellness resorts. Ierland heeft het allemaal: van ruig en ongerept tot verbluffend comfortabel. Ook een rondje golf op één van de maar liefst 440 banen is geen straf, net als slenteren door Kinsale - de culinaire hoofdstad van Ierland - met bont gekleurde huisjes, pubs en restaurants een feest is. Zo maakten we een special over de zuidkust met een roadtrip van Cork, via Kinsale en Cobh naar 'kristalstad' Waterford en weten we zeker dat onze ondertitel de lading dekt: Ierland is verrassend veelzijdig!

Het full colour magazine telt 116 pagina's en wordt gedistribueerd bij ruim 3000 winkels, waaronder A-merk winkelketens als Albert Heijn, AKO en Bruna, boekhandels en kiosken. De verkoopprijs is ¤ 5,95. Bovendien distribueert Ierland Toerisme het magazine bij consumentenevenementen en beurzen. De tweede editie staat gepland voor najaar 2008. Voor meer informatie. Uitgeverij FC Klap: 035 - 621 01 50, Erik Klap.