Groep Colruyt

Jaarlijks 1,242 ton minder CO2 door rationeel woon-werkverkeer

'Bike to work' rondt kaap van 1.000 fietsers

Op vrijdag 14 maart overhandigde directeur-generaal Luc Rogge de 1000e firmafiets van de Groep Colruyt aan Jodie De Lé van de Colruyt-winkel in Ninove. Sinds mei vorig jaar kunnen de medewerkers van de Groep Colruyt aanspraak maken op een gratis kwaliteitsfiets, inclusief een gratis fietsuitrusting. In ruil daarvoor engageren ze zich minstens vier dagen per week met de fiets naar het werk te komen. Het mobiliteitsproject kan op heel wat enthousiasme rekenen bij de medewerkers. Bij het personeel dat op fietsbare afstand van het werk woont, is het aantal fietsers bijna verdubbeld.

In het kader van zijn milieuprogramma Green Line werkt de Groep Colruyt al jaren aan een vlottere mobiliteit en een beter leefmilieu. Al vóór de start van 'Bike to work' kregen mensen die met de fiets naar het werk kwamen een fietsvergoeding. Die vergoeding blijft gelden, boven op de gratis fiets en uitrusting. Voor de medewerkers die met de trein pendelen, voorziet de Groep Colruyt gratis fietsen om van het station (in Halle) naar het werk te rijden.

Ondertussen werden al 1.064 aanvragen ingediend voor een 'Bike to work'. De fietsen worden geproduceerd bij Granville in Kortenberg. Maar liefst 63 procent van de aanvragen komt van mensen die voorheen niet met de fiets naar het werk kwamen. Het aantal medewerkers dat op minder dan 10 km van het werk woont en met de fiets komt is daarmee gestegen van 8 naar 14 procent. De deelnemers aan het 'Bike to work'-project fietsen samen 1,65 miljoen km per jaar. Omdat ze die kilometers niet met de wagen afleggen zorgen ze jaarlijks voor 248 ton minder CO2-uitstoot.

Naast 'Bike to work' lopen nog een aantal andere mobiliteitsprogramma's bij de Groep Colruyt. Zo kunnen de deelnemers aan het scooterproject tegen voordelige voorwaarden een scooter kopen. Een interne carpooldatabank helpt de medewerkers in hun zoektocht naar collega's waarmee ze samen naar het werk kunnen rijden, wat resulteert in een verminderde CO2-uitstoot.

Directeur-generaal Luc Rogge: "Ondertussen hebben al ruim 2.000 medewerkers voor een van deze milieu- en verkeersvriendelijke alternatieven gekozen. Dat betekent dat meer dan 1 op de 9 Colruyt-pendelaars zich heeft geëngageerd voor onze mobiliteitsprojecten. En het aantal neemt nog toe."

De mobiliteitsprojecten van Groep Colruyt in cijfers:

Deelnemers

'Bike to work' 1.064
Fietsen van station naar werk (Halle) 155
Carpoolers: 730
Scooterproject: 240
Totaal 2.189

Resultaat
Minder wagenkilometers 8,8 miljoen km per jaar
Minder CO2-uitstoot 1.242 ton per jaar

Foto's

Klik op de foto om hem te downloaden in hoge resolutie..

Klik op de foto om hem te downloaden in hoge resolutie..

Klik op de foto om hem te downloaden in hoge resolutie..

Meer info
Voor verdere toelichtingen kunt u contact opnemen met directeur-generaal Luc Rogge via

Tim De Meyer
Persverantwoordelijke Groep Colruyt
tim.demeyer@colruyt.be
tel. 02 360 10 40 of
gsm. 0486 53 32 95