Ingezonden persbericht


Unisys Payment Services & Solutions aangemerkt als testinstituut voor Acceptgiro's

Schiphol-Rijk, 17 maart 2008 - Unisys Payment Services & Solutions (UPSS) is aangemerkt als testinstituut voor Acceptgiro's. UPSS is een van de twee testinstituten in Nederland en zal drukproeven valideren van drukkerijen die in aanmerking willen komen voor certificering door Acceptgiro BV.

De regels voor het drukken van acceptgiro's zijn onlangs gewijzigd en de uitvoering is in handen van Currence, eigenaar van de uniforme betaalproducten PIN, Chipknip, Incasso, Acceptgiro en iDEAL. Acceptgiro BV, onderdeel van Currence, certificeert drukkerijen om Acceptgiro's te mogen drukken. UPSS is aangemerkt als één van de testinstituten.

"Deze erkenning bevestigt onze expertise en onze unieke positie in Europa op het gebied van betalingsdocumenten. Onze ervaring met het testen en analyseren van betalingsdocumenten en detecteren van fouten en fraudepreventie heeft ertoe geleid dat we specialist zijn op het gebied van betalingsdocumenten. We zijn in staat om Europese banken te helpen met betaaldocumentontwerp en betaaldocumentverwerking, zodat zij zich kunnen richten op hun core business," aldus Rob Fopma, algemeen directeur van UPSS. "UPSS is erop gericht onze klanten te helpen bij hun activiteiten, van SEPA en andere pan-Europese initiatieven tot de dagelijkse betalingen."

UPSS wordt steeds belangrijker in Europa. Enkele grote Europese financiële instellingen profiteren nu al van de voordelen van UPSS op het gebied van de verwerking van documenten en andere administratieve betaaldiensten, waaronder de nieuwe SEPA-oplossingen. Voorts biedt Unisys betaaloplossingen op basis van het Unisys SOA-gebaseerde Open Payment Platform, een bijbehorende webgebaseerde verwerkingsomgeving, enterprise-servers en BPO-diensten (Business Process Outsourcing) voor de verwerking van cheques en overschrijvingen, imaging en elektronische betalingen.

Over UPSS

UPSS is een dochteronderneming van Unisys met uiteenlopende documentservices voor een aantal belangrijke financiële instellingen in Europa. Naast documentservices heeft UPSS nu ook oplossingen voor automatische incasso conform de SEPA-voorschriften, credittransacties, fraudedetectie en -preventie, evenals het veilig afdrukken en archiveren van betalingstransacties.

Unisys heeft diepgaande expertise in de markt van financiële dienstverlening, waaronder een aantal oplossingen die klanten in staat stellen flexibel te zijn bij het transformeren van operaties en het moderniseren van 'legacy' betalingssystemen. Unisys biedt daarbij het SOA-gebaseerde Open Payments Platform voor het beheer van betalingen tussen bedrijfsdivisies, enterprise servers, remote deposit apparatuur en andere verwerkingsoplossingen, en business process outsourcingdiensten. Het Open Payment Platform bevat oplossingen voor het verwerken van cheques en overschrijvingen, imaging en elektronische betalingen.

Over Currence

De missie van Currence is enerzijds het faciliteren van marktwerking en het creëren van transparantie in het collectieve betalingsverkeer in Nederland en anderzijds het behouden en verder ontwikkelen van de kwaliteit, veiligheid en efficiency van de collectieve betaalproducten. Currence doet dat door een helder en gelijk speelveld te bieden voor iedere partij die met de door Currence gevoerde betaalproducten PIN, Chipknip, Acceptgiro, Incasso/Machtigen en iDEAL wil werken. Currence doet dit door een substantiële bijdrage aan het behoud en de ontwikkeling van een kwalitatief hoogwaardig, efficiënt en veilig betalingsverkeer in Nederland te leveren. Door een heldere regelgeving op het gebied van het productgebruik en de productomgeving en een transparant toezicht op de regels biedt Currence aan alle partijen gelijke uitgangspunten. Currence is op 1 januari 2005 opgericht op initiatief van acht Nederlandse banken (ING, ABN Amro, Rabobank, Fortis, SNS Bank, Friesland Bank, Van Lanschot Bankiers en BNG).

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl.

###

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.