Gemeente Winterswijk


Woningbouw op terrein Excelsior


17 maart 2008

Winterswijk - Het college van burgemeester & wethouders heeft ingestemd met het verzoek van Winterswijkse Bouw Combinatie om voor het terrein Excelsior (voormalige kwekerij Gotink) een plan met zestien woningen te ontwikkelen. Tevens geeft het plan ruimte aan een kleine uitbreiding van de begraafplaats, groen- en speelvoorzieningen.

Inhoud plan
Het plan met zestien woningen dat door WBC is ingediend, bestaat uit één woning aan de Leliestraat ter plaatse van de voormalige winkelruimte en vijftien woningen langs een nieuwe verbindingsweg tussen de Leliestraat en Tuunterstraat. Verder voorziet het plan in een kleine uitbreiding van de begraafplaats. De waardevolle boom langs de Tuunterstraat wordt in het plan opgenomen.

Verkeerstellingen
Uit een vorig jaar gehouden inloopmiddag bleek dat de omwonenden zich zorgen maakten over een mogelijke sluiproute die door de nieuwe weg zou kunnen ontstaan. Het college heeft daarom besloten om de verkeersstructuur in het gebied tussen de Tuunterstraat/Gasthuisstraat/Leliestraat/Spoorbaan nader te onderzoeken en onder andere verkeerstellingen te houden. Uit dit onderzoek zal blijken of in de nieuwe straat éénrichtingsverkeer wenselijk is.

Uitwerking plannen
De plannen worden nu verder uitgewerkt. Hierbij wordt rekening gehouden met de inbreng van de omwonenden en de ruimtelijke voorwaarden.