Gemeente Winterswijk


Gemeente stelt groenstructuurplan op


17 maart 2008

Winterswijk - Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om krediet beschikbaar te stellen voor het maken van een Groenstructuurplan. Dit plan is nodig omdat de gemeente momenteel geen beleidsdocument heeft waarin de ambities en doelen op groen-gebied staan omschreven. De opstelling van het plan wordt uitbesteed aan een extern bureau.

Het Groenstructuurplan wordt een beleidsdocument waarin de doelstellingen en de ambtities voor het openbaar groen worden vastgelegd. Het document dient als paraplu boven alle groenplannen en -projecten en wordt ingezet naast de eerder vastgestelde beleidsdocumenten 'Evaluatie Groenbeleid en Beheer 1995'en 'Bomenbeleidsplan 2003'. Met het document kan de gemeente een belangrijke efficiëntieslag maken met betrekking tot de inzet van de beschikbare middelen en capaciteit.

Groenstructuurplan
Het Groenstructuurplan moet een logisch en duidelijk kaartbeeld opleveren waarop gewenste aanvullingen en versterkingen van het groen staan aangegeven. Hierbij worden de doelstellingen in het kader van het Nationaal Landschap Winterswijk meegenomen.Tevens moet het plan inzicht geven in de bijdrage van de bestaande groenvoorzieningen aan de kwaliteit en leefbaarheid van de woonomgeving. Met de afstoting van niet-functioneel groen en het herinrichten van waardevol groen wil de gemeente daarop de beschikbare middelen en capaciteit efficiënter inzetten.

Krediet
In verband met de personeelscapaciteit binnen de gemeente, wordt de opstelling van het plan uitbesteed aan een extern bureau. Het college stelt de raad voor om hier ¤ 74.000,- voor beschikbaar te stellen. Het voorstel wordt naar verwachting in april in de raad behandeld.