Gemeente Winterswijk


College stemt in met plan van aanpak marktplein


12 maart 2008

Winterswijk - Het College van B&W heeft op 11 maart ingestemd met het plan van aanpak om een aantal verbeteringen op het Marktplein aan te brengen. De wens is onder andere om nieuwe bomen en bankjes te plaatsen en een kiosk te bouwen. Het marktplein krijgt daarmee een betere uitstraling. De verwachting is dat daardoor het centrum van onze gemeente nog aantrekkelijker wordt.

De nieuwe bomen op de markt dienen om de oude wegenstructuur beter te markeren. Voor bezoekers wordt weer duidelijk hoe de Misterstraat vroeger de Wooldseweg en de Meddosestraat kruiste. Het plaatsen van de bomen en bankjes vindt uiteraard plaats in zorgvuldig overleg met de marktkooplieden en de ondernemers in het centrum.

Kiosk
In het plan van aanpak is een kiosk op de markt voorzien. De kiosk moet een markant gebouwtje op het marktplein gaan worden. Winterswijk sluit daarmee aan op een trend die in Nederland gaande is om meer kiosks in centra op te richten. In de kiosk moet een verkooppunt worden ondergebracht. Tevens zal de kiosk dienen als onderkomen voor de marktmeester. Ook het openbare toilet kan naar de kiosk worden verplaatst. Door die voorzieningen te maken, kan Winterswijk weer meedingen naar de gemeente met de beste warenmarkt van Nederland.

Parkeren aan de zuidzijde
De wens is de parkeerplaatsen aan de zuidzijde van de kerk te verwijderen. Op drukke (markt)dagen zijn deze niet te gebruiken. Via de Wheme blijven de parkeerplaatsen aan de noordzijde bereikbaar. De parkeerplaatsen aan de zuidzijde kunnen echter pas worden verwijderd als die elders in het dorp voldoende worden gecompenseerd. In de aanstaande parkeervisie wordt daaraan aandacht besteed.

Eerste stap
De gemeente bereidt op dit moment een conceptplan met de aanpassingen voor. Dat wordt besproken met de marktkooplieden, ondernemers en belangstellenden. Pas daarna wordt het inrichtingsplan verder uitgewerkt en zal het worden uitgevoerd.