Ingezonden persbericht


persbericht

Wiertz Personeelsdiensten koopt voormalig politiebureau in centrum van Kerkrade -hoofdkantoor wordt verplaatst van EBC naar nieuwe locatie-

Wiertz Personeelsdiensten heeft deze week met gemeente Kerkrade overeenstemming bereikt over de aankoop van het voormalige politiebureau aan de Poststraat in die plaats. Dit gebouw kwam de afgelopen maanden leeg te staan toen de laatste huurder, stichting Impuls, vertrok naar een ander onderkomen. Tot 1981 was de politie hier, vanaf de bouw van het complex in 1929, gevestigd.

Wiertz Personeelsdiensten is met 12 filialen in Limburg en 2 in Duitsland een van de grotere Limburgse werkgevers. Dagelijks werken er zo'n 2000 uitzendkrachten voor de organisatie. Deze krachten worden voor kortere en langere tijd beschikbaar gesteld aan zo'n 500 Limburgse bedrijven en instellingen.

Hoofdkantoor en service center van Wiertz Personeeldiensten zijn momenteel gevestigd in het Eurode Business Center in Kerkrade. Hier zorgt men voor de noodzakelijke ondersteuning van alle filialen en medewerkers. De afgelopen jaren werd de beschikbare ruimte in het EBC echter gaandeweg te klein. Om die reden oriënteerde men zich geruime tijd naar alternatieve huisvesting.

Gemeente Kerkrade is erg blij dat Wiertz Personeelsdiensten heeft gekozen voor het oude politiebureau. "Het politiebureau krijgt op deze wijze een goede nieuwe bestemming. Bovendien blijft het hoofdkantoor van Wiertz nu behouden voor Kerkrade. Dit heeft ongetwijfeld gunstige effecten op de economische ontwikkeling en de rol welke is weggelegd voor bijvoorbeeld toeleveranciers" aldus een woordvoerder. Dat Wiertz Personeelsdiensten het EBC nu gaat verlaten is niet zo erg. "De Duitse tak van Wiertz blijft gewoon op de begane grond in het EBC gevestigd. En voor de ruimte op de 2e etage waar men nu het service center heeft ingericht staan al nieuwe huurders in de rij" aldus een woordvoerder van het Eurode Business Center.

De komende maanden zal het nieuwe onderkomen allereerst zorgvuldig verbouwd moeten worden. In het gebouw gaan zo'n 20 medewerkers aan de slag. Er wordt geen uitzendfiliaal gevestigd, er komen uitsluitend ondersteunende diensten. Financiële administratie, sales support, p&o, directie. Daarnaast gaat de organisatie een centrale trainings- en ontvangstruimte creëren. Er komt ruimte voor een callcenter teneinde vragen van alle Limburgse klanten te beantwoorden, en er zal een kenniscentrum op het gebied van werk ingericht worden. Wiertz Personeelsdiensten verwacht het gebouw in het eerste kwartaal van 2009 op feestelijke wijze in gebruik te kunnen nemen.