Ingezonden persbericht


17 maart 2008: symposium 'Allergeenarm Bouwen en Wonen'

Zes jaar geleden zijn de eerste allergeenarme woningen gebouwd in Barendrecht. Dat experiment bleek een succes. Voor de uitwisseling van kennis en ervaring organiseert de GGD Rotterdam-Rijnmond op 17 maart het symposium 'Allergeenarm Bouwen en Wonen; een kleine investering, een groot resultaat'. Doel is te komen tot afspraken die leiden tot meer gezonde woningen.

Eén op de twintig kinderen heeft astma. Deze kinderen zijn gebaat bij een prikkelarme omgeving. Allergeenarme woningen komen daaraan tegemoet. Het zijn woningen die een aantal bouw- en installatietechnische aanpassingen hebben. Niet alleen het ontwerp, ook de inrichting van de woningen is anders. Door deze gezonde omstandigheden hebben kinderen met allergisch astma minder last van hun aandoening. GGD Rotterdam-Rijnmond zet met het symposium gezond wonen (weer) op de agenda in de regio.

Programma

De Rotterdamse wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) opent het symposium. Onder leiding van Peter Schuiten vertellen diverse belanghebbende partijen 'op de sofa' hoe zij vinden dat de ervaringen uit het experiment allergeenarme woningen benut kunnen worden. Er is een filmimpressie van de allergeenarme woningen in Barendrecht. Ook de beleving van de kinderen die er wonen, komt daarin aan bod. Tijdens 'het spreekuur' bespreken de aanwezigen met elkaar de mogelijkheden om tot de realisatie van meer gezonde woningen te komen.

Symposium 'Allergeenarm Bouwen en Wonen; een kleine investering'

Maandag 17 maart 2008, van 13.30 uur tot 16.30 uur. Zaal Staal, Beursplein 33, Rotterdam.