Ingezonden persbericht


Persbericht - onder embargo tot 16 maart, 18:00 uur

Groningen, 17 maart 2008

Hotels en vakanties in 48 landen op 1 site

In januari van dit jaar lanceerden Jan-Peter Cruiming en Anne de Vries, oprichters van NationaleVacaturebank.nl, de Beta-versie van Europa's grootste reissite, Holidot.com.

Holidot.com nu al groot succes
Vandaag is de officiële versie van de site live gegaan. Vandaag start ook de promotiecampagne, met oa radiospots op Radio 538 en Skyradio, banners, een eigen game, outdoor en print. Jan-Peter Cruiming, CEO van Holidot.com: " De site is nu al een geweldig succes. Op de site kan de bezoeker met 1 zoekopdracht zoeken in het aanbod van maar liefst meer dan 500 partners, in 48 landen, die aan dit project meedoen. Hierdoor ontstaat een compleet overzicht van meer dan 100.000 hotels en vakanties in Europa. Hiermee zijn we nu al de grootste aanbieder in Europa, en daar ben ik erg trots op." Naast hotels en vakanties, biedt de site ook vakantiehuisjes, campings, bed- and breakfasts, vliegtickets en autoverhuur.

Partners
Aan het Holidot.com project doen meer dan 500 partners mee, oa. Hotelplan, Hotelspecials, E Bookers, Ferio, Booking, Pharos Reizen, Avac, Hotels de Charme, Beach Masters, Bungalows.net, Eurorelais, QtimeHomes, Vilarenters, VakantieKoorts, Vaya, etc

Zoekcriteria
Holidot.com is een initiatief van Jan-Peter Cruiming en Anne de Vries, oprichters van NationaleVacaturebank.nl. Het succes van NationaleVacaturebank.nl zit in de zoekcriteria. Hiermee kunnen grote hoeveelheden vacatures met behulp van eenvoudige selecties worden teruggebracht tot een persoonlijke match. Deze zoekmethode werd dé standaard in (online) vacatureland. In 2004 verkocht Cruiming het bedrijf aan uitgever VNU. Nu gaat hij met een soortgelijke techniek de online vindbaarheid van hotels in Europa optimaliseren. Cruiming: "Het zoeken naar complete reisinformatie wordt als tijdrovend en lastig ervaren. Google bijvoorbeeld het woord 'hotel' en je krijgt 812 miljoen resultaten. Tik bij Holidot.com een locatie in en alle hotels staan op een rij. Daarna kan verder worden geselecteerd op basis van criteria als prijs, sfeer en precieze locatie."

Interactief en gratis
De site wordt aangevuld met allerhande interactieve Web 2.0 opties. Zo vindt de bezoeker ongecensureerde recensies en biedt de site gebruikers de mogelijkheid om favorieten op te slaan en te delen. Reizigers kunnen verslagen en links plaatsen. Accommodaties (hotels, bed & breakfast, vakantiehuisjes, campings, etc) krijgen kostenvrij een eigen miniwebsite op Holidot.com. Holidot.com geeft consument en aanbieder daarbij volledige vrijheid. Ook mensen die een vakantiehuisje in Europa willen kopen of verkopen, kunnen hiervoor gratis terecht op Holidot.com.

Over Holidot.com
Holidot.com is een jong en dynamisch internetbedrijf met een vernieuwende kijk op online hotel- en vakantieboekingen. Holidot maakt het online boeken van hotels en vakanties eenvoudig en transparant. Bezoekers kunnen accommodaties, prijzen en producten vergelijken vanuit een onafhankelijke bron. Maar liefst 512 Europese partners hebben hun medewerking toegezegd en dagelijks komen daar nieuwe partners bij. Eind van dit jaar zullen er meer dan 500.000 hotels, 200.000 vakantiehuisjes, 50.000 campings en 50.000 bed & breakfasts te boeken zijn via Holidot.com. Hiermee heeft Holidot.com het grootste en meest gevarieerde aanbod aan hotels en vakanties van Europa.



Ingezonden persbericht