Ingezonden persbericht


Succesvolle jongerencampagne levert nieuwe boerin op

De ontknoping van 'Wie Boert Het Best?'

Het grootste agrarische talent van Zuid-Holland is bekend gemaakt. Iris Peperkamp uit Vierpolders wist na maanden hard werken de overwinning te behalen. Zaterdag 15 maart sleepte de 19-jarige veehoudster in opleiding de overwinning van 'Wie Boert Het Best?' binnen. Zij mag een jaar lang rondrijden in een splinternieuwe Citroën C1.

Docusoap
In de zomer van 2007 konden kandidaten zich aanmelden voor 'Wie Boert Het Best?'. Na een aantal selectieronden bleven er in het najaar vier deelnemers over waarmee de finale werd ingezet. Op de website http://www.wieboerthetbest.nl hebben de finalisten filmpjes geplaatst van de opdrachten die zij moesten uitvoeren. De docusoap die zo ontstond werd beoordeeld door een vakkundige jury. Bovendien kon iedere bezoeker van de website zijn of haar stem uitbrengen.

Het doel
'Wie Boert Het Best?' heeft als doel de agrarische sector weer onder de aandacht te krijgen bij jongeren. De opzet met een docusoap op de website, bezoekers die konden stemmen en de pakkende slogans is een groot succes gebleken. 'Bagger aan je pattas' spreekt tot de verbeelding.

Het initiatief
Deze ludieke campagne is een initiatief van AB Zuid-Holland, toonaangevend werkgever en dienstverlener in agrarische en aanverwante sectoren. Het bedrijf is vooral sterk in bedrijfsverzorging, detachering en uitzendpersoneel, en maakt deel uit van AB Nederland.

AB Zuid-Holland
Vestiging: Hazerswoude-Dorp
Duitslandlaan 23 * 2391 PC Hazerswoude-Dorp
Postbus 143 * 2770 AC Boskoop
T 0172-231757 * F 0172-231392
Web: www.abzuidholland.nl / E-mail: info@abzuidholland.nl

Noot voor de redactie /