Ingezonden persbericht


Juniper voorziet JUNOS-software van waterdichte beveiligingsdiensten

JUNOS 9.0 verbetert netwerken door geavanceerde besturing en lagere administratieve, klantenservice- en functioneringskosten

Schiphol-Rijk, 17 maart 2008 - Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) integreert de hoogwaardige beveiligingsdiensten van zijn ScreenOS-besturingssysteem in zijn JUNOS 9.0-software voor de Juniper Networks J-serie routers. JUNOS 9.0, een netwerkbesturingssysteem vanuit één bron, vereenvoudigt de netwerkbesturing door routerings- en beveiligingsfuncties consistent te implementeren binnen het volledige netwerk. Hierdoor kunnen bedrijven de inzet van netwerkapplicaties en -diensten die cruciaal zijn voor de bedrijfsvoering, versnellen. Door routers te voorzien van de JUNOS 9.0-software, profiteren netwerkbeheerders van een grotere keuze van en betere controle op de integratie en consolidatie van beveiligingsapparaten. Hierdoor kunnen ze sneller inspelen op veranderende bedrijfseisen en kosten besparen.

IT-organisaties staan onder constante druk om hun netwerk verder te ontwikkelen. Alleen zo kunnen ze voldoen aan de veranderende vraag naar applicaties en diensten. Veel organisaties kampen met netwerkapparatuur die verschillende diensten laat draaien op uiteenlopende besturingssystemen. Dit beperkt IT-bronnen en innovatie, en vermindert het concurrentievoordeel. Om dit te voorkomen, integreert Juniper continu kwaliteitsdiensten (zoals voor beveiliging) in zijn JUNOS-software. Hiermee kunnen bedrijven de systeemcomplexiteit, kosten en risico's die samenhangen met het implementeren van netwerkfuncties en -upgrades, verminderen.

"Bedrijfsinfrastructuren worden dikwijls overspoeld met verschillende, inconsistente versies van netwerkbesturingssystemen. Dit kan resulteren in onvoorspelbare beveiliging en prestaties bij de installatie van nieuwe functies op het netwerk", zegt John Oltsik, senior analist bij de Enterprise Strategy Group. "Door hun netwerkinfrastructuur te voorzien van één besturingssysteem met één bron, profiteren bedrijven van snellere innovatie. Netwerkbeheerders kunnen daardoor in kortere tijd netwerkonderdelen op een betrouwbare manier toevoegen zonder concessies aan de netwerkprestaties, -stabiliteit en -beveiliging. Een traditioneel besturingssysteem voor het volledige netwerk kan de administratieve, trainings- en beheerkosten verder verminderen. Dit resulteert uiteindelijk in lagere total cost of ownership."

First Industrial Realty Trust, leverancier van supply chain-oplossingen voor de vastgoedsector, gebruikt JUNOS 9.0 met beveiligingsdiensten als netwerkbeveiligingsoplossing.

"Het First Industrial-netwerk is voor ons van cruciaal belang. Daarom hebben we behoefte aan een snel, betrouwbaar en veilig netwerk ter ondersteuning van onze snelgroeiende activiteiten", zegt Tim Barragan, netwerkontwikkelaar bij First Industrial. "De integratie van Juniper ScreenOS-beveiligingsdiensten in de JUNOS-software ondersteunt ons bij het creëren van een snel reagerende en betrouwbare routing-omgeving. Dit helpt ons bij de efficiënte inzet van applicaties die diensten ondersteunen. De integratieaanpak van Juniper vermindert de operationele complexiteit en kosten zonder concessies aan de prestaties en functionaliteit. Op deze manier kunnen de professionals van First Industrial uitstekende service aan klanten leveren. Dit staat centraal in onze bedrijfsstrategie."

De nieuwe beveiligingsdiensten zijn beschikbaar op de JUNOS 9.0-software voor de J-serie routers. Deze routers bieden bedrijfsvestigingen een leveringsplatform dat routing-, beveiligings- en andere diensten, zoals VoIP, integreert. De J-serie routers leveren uitstekende, voorspelbare prestaties. Daarnaast heeft Juniper ze uitgerust met flexibele interfaces voor de levering van veilige en betrouwbare netwerkverbindingsopties voor vestigingen en mobiele medewerkers. Door de modulaire JUNOS-software met beveiligingsdiensten te gebruiken, profiteren de J-serie routers van een besturingssysteem vanuit één bron met geavanceerde functies en diensten, consistente implementatie en universele configuratie- en beheertools.

Door hun vestigingsnetwerk in te richten met J-serie routers voorzien van JUNOS-software, profiteren bedrijfsvestigingen van:

* hoogwaardige firewallfunctionaliteit van ScreenOS inclusief zones, policies en gateway-support op de applicatielaag. Dit beveiligt de belangrijke informatie en het vestigingsnetwerk tegen externe bedreigingen en Denial-of-Service-aanvallen; * eenvoudige configuratieopties voor IPSec VPN-ondersteunende en uitstekend beveiligde verbindingen voor verschillende publieke netwerken. Dit zorgt voor flexibiliteit van het netwerkontwerp. Daardoor kunnen bedrijven hun netwerk optimaliseren voor wat betreft prijs en prestaties; * geclusterde chassis die het mogelijk maken om automatisch te switchen tussen stateful apparaten en diensten. Dit kan met het active/back-upbedieningspaneel en een active/active data plane in één systeemoverzicht. Daardoor zijn organisaties verzekerd van bedrijfscontinuïteit. Ze beschikken namelijk over een altijd beschikbaar vestigingsnetwerk en robuuste systemen voor hun bedrijfslocaties.

"We hebben de best mogelijke beveiligingsdiensten voor besturingssystemen geïntegreerd in ons krachtige en hoogwaardige netwerkbesturingssysteem. Hierdoor voorzien we veeleisende bedrijven van operationele eenvoud en flexibiliteit om hun routing- en beveiligingsdiensten te integreren en te consolideren", zegt Mark Bauhaus, Executive Vice-President en algemeen directeur van de Juniper Service Layer Technology Business Group. "Door deze eerste integratie hebben we beveiliging tot een wezenlijk onderdeel gemaakt van onze JUNOS-software. We blijven op een innovatieve wijze investeren in deze software. Op deze manier kan JUNOS-software uitgroeien tot het toonaangevende besturingssysteem ter ondersteuning van de wereldwijd snelste, meest betrouwbare en veilige netwerkinfrastructuren."

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.