Gemeente Oldebroek


Leerlingen basisscholen krijgen les over genotmiddelen

Dit schooljaar doen de basisscholen in de gemeente Oldebroek mee aan het preventieproject ´De gezonde school en genotmiddelen´. In het project krijgen kinderen uit groep 7 en 8 voorlichting over de gevolgen van roken, alcohol en drugsgebruik. De gemeente biedt het project aan en werkt hierbij samen met Tactus Verslavingszorg en de GGD Noord Veluwe.

Uit landelijke cijfers blijkt dat jongeren op steeds vroegere leeftijd beginnen te experimenteren met genotmiddelen. De overgang naar het voortgezet onderwijs maakt de groep schoolverlaters kwetsbaar voor invloeden van leeftijdgenoten en reclame. Daarom vindt de gemeente het belangrijk om genotmiddelen bespreekbaar te maken bij de jeugd, met ouders en op school.

Informatieavonden voor ouders
Voor ouders van kinderen uit groep 7 en 8 en andere geïnteresseerden organiseert de gemeente voorlichtingsbijeenkomsten over genotmiddelen. Hier vertellen de GGD en Tactus Verslavingszorg welke effecten tabak, alcohol en cannabis hebben op kinderen. Ook wordt aandacht besteed aan genotmiddelen en opvoeding. Daarbij komt bijvoorbeeld aan bod hoe u als ouder grenzen kunt stellen. De informatieavonden zijn op:
- dinsdagavond 18 maart in het dorpshuis in Wezep
- woensdagavond 19 maart in Kulturhus ´De Talter´ in Oldebroek
- dinsdagavond 1 april op de basisschool ´De Wegwijzer´ in Oosterwolde De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot uiterlijk 21.30 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over de inhoud van het project kunt u contact opnemen met de afdeling Gezondheidsbevordering van de GGD Regio Noord-Veluwe, telefoon (0341) 474 300 of met de afdeling preventie van Tactus Verslavingszorg, telefoon (038) 4560 760.