18 maart symposi um 'Bedrijven creëren bedrijven'

04/03/2008 11:54

Brabantse Ontwikkelings Maatschappij NV (BOM)

Industriële en diensten spin-offs als motor voor economische groei

'Bedrijven creëren bedrijven' is de titel van het symposium op de High Tech Campus in Eindhoven. De N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Innotek vzw presenteren hier de resultaten van het pilootproject 'industriële en diensten spin-offs'. Met dit project willen de initiatiefnemers ondernemers stimuleren nieuwe ideeën te ontwikkelen door niet-kernactiviteiten onder te brengen in een aparte onderneming.

De meeste ondernemers zijn zo druk met de dagelijkse werkzaamheden, dat veel nieuwe ideeën op de plank blijven liggen. Door de niet-kernactiviteiten onder te brengen in een aparte onderneming, het zogenaamde spin-off bedrijf, krijgt een onderneming de kans ideeën uit te werken en te innoveren.

In 2006 en 2007 bezocht een enthousiaste groep van ervaren ondernemers, de zogenoemde spin-off scouts, 150 innovatieve bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland, Uiteindelijk begeleidden de BOM en Innotek vzw meer dan 40 bedrijven bij het starten van een spin-off.

Programma symposium:
13.00 Ontvangst
13.30 Welkom en introductie
Roel Baas, Coördinator Groei, Starterscentrum BOM
13.40 Een spin-off: ook iets voor u?
Meint Veninga, CEO Gamma Holding en Voorzitter van het Adviescomité 14.00 Van research naar business
Theun Baller, General Manager Philips Research
14.30 Pauze
15.00 Ondernemers en coaches presenteren hun spin-off of delen hun ervaring in twee interactieve workshops
16.30 Spin-off: voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking Annemarie Moons, gedeputeerde EZ Provincie Noord-Brabant 16.45 Wat hebben we geleerd?
16.46 Luc Peeters, Directeur Innotek vzw en Carine Van Hove, Project Coördinator Innotek vzw
17.00 Borrel

Een week eerder vindt er in Beerse België een zelfde symposium plaats waar de deelnemende Belgische ondernemers centraal staan.

U bent van harte welkom dit symposium bij te wonen. We stellen het op prijs als u zich vooraf aanmeldt via: www.spin-offs.net of tel: (040) 237 21 94





http://www.spin-offs.net