Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Commissie Vreewijk - Katendrecht: 18 maart

De gebiedsgerichte wijkcommissie Vreewijk - Katendrecht vergadert dinsdag 18 maart in de raadszaal van het deelgemeentekantoor aan de Maashaven O.z. 230. Een ieder is welkom. De vergadering begint om 20.00 uur.

Agenda

* Opening en vaststelling van de agenda

* Mededelingen
Mededelingen van de commissievoorzitter.

* Vragenhalfuur
Gelegenheid voor bewoners en commissieleden om vragen te stellen. De vragen dienen vooraf bij de griffie te worden aangeleverd.
* Verslagen besluitenlijsten
Het verslag en de besluitenlijst van de vergadering van de commissie Vreewijk-Katendrecht van 17 januari jl. en van de gezamenlijke commissievergadering over
Jeugdveiligheids-actieprogrammas van 24 januari jl. worden ter vaststelling voorgelegd.

* Presentatie JES-aanpak Katendrecht
Tijdens de vergadering zal een presentatie plaatsvinden over de JES-aanpak op Katendrecht. Bij de JES-aanpak gaan groepen bewoners samen met ondernemers en instellingen aan de slag om een plan te maken voor verbetering van de wijk. Portefeuillehouder Oudshoorn is uitgenodigd om een toelichting te geven en eventuele vragen te beantwoorden.

* Concurrentiepositie ondernemers in Vreewijk De commissie wil graag nagaan wat de deelgemeente kan doen voor ondernemers in Vreewijk, onder meer in relatie tot de Economische Kansenzones, de regeling Bedrijfsverbetergebieden en/of andere mogelijkheden. Portefeuillehouder Kronenberg is uitgenodigd om hierover met de commissie te spreken.

* Stand van zaken IP Singelplan Langegeer De commissie heeft portefeuillehouder Yesildal uitgenodigd om een mondelinge toelichting te geven over de uitvoering van de moties van Leefbaar Rotterdam en de PvdA (aangenomen in de deelraad op respectievelijk 21 juni en 18 december 2007) en de huidige stand van zaken.

* Globale visie Hart van Zuid
Het project Hart van Zuid is een van de grootstedelijke projecten uit de Stadsvisie 2030 van de gemeente Rotterdam. Het Dagelijks Bestuur dient voor eind maart 2008 een advies aan het College van B&W te geven over de Globale visie Hart van Zuid. Alvorens dat advies uit te brengen, wil het Dagelijks Bestuur graag de mening van de commissie horen over de globale visie. Portefeuillehouder Yesildal is uitgenodigd om hier kennis van te nemen.
* Maatwerk woningtoewijzing Katendrecht
Op verzoek van commissielid Verhaegen (SP) staat Maatwerk woningtoewijzing Katendrecht op de agenda. Doel is het bespreken van het belang van Maatwerk voor Katendrecht als mogelijk instrument om problemen op het gebied van geweld en overlast in Katendrecht te voorkomen. De heer Verhaegen wil in de commissie graag de politieke discussie voeren over de wenselijkheid van verschillende criteria voor Maatwerk in Katendrecht.
* Rondvraag en sluiting

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de griffie van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 63 56.

Voor de volledige stukken kunt kijken onder het kopje "Politiek/bestuursinformatie" BIS