Technische Universiteit Eindhoven

Student Joeri Verlinden naar EK zwemmen

Geplaatst: 11 maart, 2008

Joeri Verlinden, tweedejaars student Biomedische Technologie (BMT), neemt volgende week deel aan het Europees Kampioenschap zwemmen in Eindhoven. Hij zwemt de vijftig en de honderd meter vlinderslag. Bij een goed resultaat is hij zeker van een ticket naar de Olympische Spelen in Beijing.

Volgende week dinsdag, 18 maart, klinkt het eerste EK-startschot voor Verlinden. Hij zwemt dan de vijftig meter. Dezelfde dag nog zijn de halve finales, de finale is op woensdag 19 maart. Zaterdag 22 maart staat de honderd meter vlinderslag op het programma voor Verlinden. Komt hij hier goed door, dan zwemt hij zaterdagavond de halve finale. De finale is de dag erna, zondag 23 maart.

Verlinden werd al drie keer eerste op het Nederlands Kampioenschap vlinderslag. Ook heeft hij zich gekwalificeerd voor het WK 2008, volgende maand in Manchester. En hij maakt grote kans op deelname aan de Olympische Spelen, dit jaar in Beijing. Tijdens het EK kan hij zich daarvoor plaatsen. Hij werd onlangs uitgeroepen tot beste Eindhovense studentensportman van het jaar op het Studenten Sportgala op de TU/e.

Verlinden is momenteel in volle voorbereiding, in Amsterdam. Zondag komt hij terug naar Eindhoven. Daar wordt het Europees Kampioenschap Zwemmen, Schoonspringen en Synchroonzwemmen 2008 gehouden, van 13 tot en met 24 maart in Zwemcentrum De Tongelreep.

De TU/e en Fontys Hogescholen zijn sinds 2005 een Olympisch steunpunt. Studenten die topsport bedrijven krijgen ondersteuning, zodat ze hun sport optimaal kunnen combineren met de studie. De steunpunten geven individuele begeleiding en advies en ondersteuning qua studie, faciliteiten en financiën.
Disclaimer
Print deze paginaOver de site