Ingezonden persbericht


Persbericht
11 maart 2008

Constructief gesprek over innovatie-uitdagingen is noodzakelijk

Voor welke innovatie-uitdagingen staan organisaties en wat kunnen ze doen om innovatief gedrag effectief toe te passen? De noodzaak om een goede concurrentiepositie te krijgen en te behouden in de mondialiserende wereld valt of staat bij duurzame innovatie. TiasNimbas Business School en de provincie Noord-Brabant organiseren vanaf 18 maart voor de tweede keer de Innovation Challenges Cycle. In deze lezingencyclus behandelt een aantal vooraanstaande hoogleraren de belangrijkste facetten van `Innovation; How to make business!'

De aanhoudende internationalisering van ondernemingen en financiële systemen heeft niet alleen een economische groei veroorzaakt, maar ook managementbeslissingen beïnvloed. Daarom zal de eerste lezing in maart een helicopter view op de mondiale uitdagingen, leiderschap en duurzame innovatie geven. In de tweede en de derde lezing worden respectievelijk innovatie-ontwikkelingen en innovatie-uitdagingen voor organisaties besproken. Tijdens de vierde lezing wordt ten slotte ingezoomd op de individuele ondernemer en wat deze moet doen om effectief innovatief te handelen.

Dinsdag 18 maart 2008
Innovation for Survival and Competition: Facing-up to the Paradoxes of Global Change Prof. Nigel Roome (Globus, TiasNimbas Business School en Solvay Business School, Vrije Universiteit Brussel)

Dinsdag 15 april 2008
Innoveren en Samenwerken
Prof. Bart Nooteboom (Universiteit van Tilburg)

Woensdag 11 juni 2008
Management of Today & Tomorrow
Dr. Carla Koen (TiasNimbas Business School)

Dinsdag 30 september 2008
Can today's organisation really promote Entrepreneurship and Innovation? Ass. Prof. Mark Thomas (TiasNimbas Business School)

Over provincie Noord-Brabant
Brabant is één van de sterkste economische regio's van Europa. Provincie Noord-Brabant wil dat graag zo houden. Door te investeren in een goed opgeleide, brede beroepsbevolking en een innovatief en duurzaam bedrijfsleven met internationale uitstraling wil zij Brabant aantrekkelijk houden voor mensen en bedrijven om te wonen, te werken en recreëren.
Het leeuwendeel van de Brabantse banen is te vinden in het midden- en kleinbedrijf (MKB). Versterken van de innovatie bij het MKB levert concurrentiekracht en werkgelegenheid op. De provincie Noord-Brabant zet in op een robuuste versterking van het innovatievermogen van het MKB in de internationale context. De provincie stimuleert kennisuitwisseling en samenwerking tussen bedrijven onderling en met universiteiten en kennisinstellingen.

Over TiasNimbas Business School
TiasNimbas business school is gelieerd aan de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit van Eindhoven. Op verscheidene (inter-)nationale locaties en in verschillende formats biedt de business school zowel MBA, DBA, Masters en Executive Master programma's als korter durende executive programma's. TiasNimbas ontwikkelt tevens bedrijfsspecifieke programma's voor hoogaangeschreven nationale en internationale organisaties.
TiasNimbas ziet ontdekken en leren als levenslange processen voor succesvolle individuen, bedrijven en organisaties. Het motto van de business school, `Never Stop Asking', staat voor het ideaal van continu vragen en bevraagd worden. TiasNimbas gelooft dat managementonderwijs een investering is die meteen rendeert als nieuw verkregen inzichten en kennis direct toegepast kunnen worden in de praktijk.

Voor meer informatie:
www.brabantinnoveert.nl
www.brabant.nl
www.tiasnimbas.edu