Gemeente Vlaardingen


Jongerendebat over diversiteit

12 maart 2008

Dinsdagavond 18 maart gaan jongeren in de burgerzaal van het Stadhuis in debat met burgemeester Bruinsma over diversiteit in Vlaardingen. De activiteit is een initiatief van de stichting Eenheid is Kracht, een stichting van jongeren die de culturele diversiteit van Nederland wil steunen en contact tussen mensen in de samenleving wil vergroten.

Eenheid Is Kracht houdt van 17 t/m 30 maart een campagne in zes gemeenten in Zuid-Holland waaronder Vlaardingen. Deze campagne bestaat uit een publiekscampagne en een jongerenbijeenkomst. De publiekscampagne bestaat uit sandwichborden, posters op plakplaatsen in Vlaardingen en een promotieteam dat de stad in gaat met als motto: Vlaardingen: zoveel culturen, zoveel leefstijlen, 1 stad.

De stichting wil op dinsdagavond 18 maart een 100 tegen 1 debat te kunnen houden: honderd jongeren gaan in gesprek met de burgemeester. Het debat start om 19.30 uur. De jongeren worden uitgenodigd via scholen en door promotieteams die in de stad flyeren en jongeren aanspreken. De Stichting Eenheid is Kracht hoopt dat er een actieve jongerenwerkgroep uit de activiteit ontstaat die zich in wil zetten bij allerlei activiteiten op het terrein van diversiteit.