Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Vergadering SDW en Wonen 18 maart

14 maart 2008

-
Anna Kutsch Lojenga
De raadscommissie Stadsdeelwerken praat volgende week dinsdag 18 maart over het conceptplan Voorrang voor een gezonde stad. Dit plan is onderdeel van het actieplan Luchtkwaliteit Amsterdam en moet zorgen voor schonere lucht in de stad.

In het plan worden maatregelen beschreven die de bron van de luchtvervuiling moeten aanpakken. Voorbeelden daarvan zijn het geleidelijk laten stijgen van de parkeertarieven vanaf de Ring A10 naar het centrum en het verbeteren van het openbaar vervoer. De meest ingrijpende maatregel voor bewoners is het instellen van een milieuzone waardoor personenauto's op benzine of LPG van vóór 1992 en dieselauto's zonder roetfilter niet meer de stad in mogen komen.

De politieke partijen in de raad zullen dinsdag hun mening geven over de plannen. Halverwege 2008 wordt Voorrang voor een gezonde stad, inclusief alle standpunten van de verschillende stadsdelen, ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

De raadsleden praten verder over de Parkeernota en de Nota Hondenbeleid.

De raadscommissies Stadsdeelwerken en Wonen zijn deze maand gecombineerd. De gecombineerde vergadering vindt plaats op dinsdag 18 maart vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het stadsdeelkantoor aan de Baarsjesweg. Insprekers kunnen zich aanmelden via griffie@baarsjes.amsterdam.nl of via 020 589 2431.