Saxion Hogescholen
BR>

ma 17 maart 2008

Battle for brains: hulp bij zoeken naar nieuw personeel /files/storage/mnc/Oosterlinkpersbericht170308ws.jpg

OosterLINK, het platform van grote organisaties in Overijssel, organiseert op dinsdag 18 maart een zogenaamde `proeverij' over de werving van nieuwe medewerkers. Saxion Hogescholen treedt daarbij op als gastheer.

De situatie op de arbeidsmarkt en de positie en ligging van Overijssel dwingen bedrijven en organisaties tot het zoeken naar bijzondere oplossingen om personeel te werven. De `proeverij' bij Saxion gaat naast werving ook over selectie en arbeidsmarktcommunicatie.

Saxion trekt de komende jaren honderden nieuwe medewerkers aan. Directeur Lammerse van Saxion: "het gaat bij ons steeds meer om: `the battle for brains': de strijd om de goede docent te vinden. Zo staan we zelfs met een eigen informatiebalie op de open dagen voor studenten. Want daar komen ook hun ouders en die zijn wellicht geĂŻnteresseerd in een baan bij ons".

Saxion informeert in het kader van OosterLINK deskundigen van andere organisaties over de nieuwe wegen die ze inslaat om personeel te werven.

OosterLINK houdt zich bezig met Human Resource Management, de nieuwe term voor personeels- en organisatievraagstukken. Periodiek komen vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, overheid, onderwijs en zorg bij elkaar.

Zij overleggen met elkaar op welke wijze de regio als aantrekkelijke werk- en leefomgeving onder de aandacht gebracht kan worden van nieuwe werknemers en wisselen daarnaast onderling kennis en medewerkers uit.

Op de website Oosterlink.nl staat een voor iedereen te raadplegen vacaturebank met openstaande functies bij alle aangesloten organisaties.

Dinsdag 18 maart: proeverij `recruitment' op de Saxion Hogescholenlocatie Deventer. Aanvang 15.45 uur.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen mevr. I. Lammerse, Directeur HRM van Saxion, tel 0570 - 603 556 . Of kijk op Werken bij Saxion en OosterLINK.