Gemeente Eindhoven

Persbericht 18 maart 2008

Duurzaam verbouwen op de kaart
Het milieu is hot en duurzaam bouwen staat volop in de belangstelling. Maar duurzaam vérbouwen is nog onderbelicht. Terwijl met het duurzaam verbouwen van bestaande panden een enorme kwaliteits- en milieuwinst valt te behalen. Zoals vermindering van water- en energieverbruik en CO2-uitstoot, verbetering van gezondheidsaspecten en comfort voor bewoners en gebruikers. Duurzaam verbouwde panden hebben ook minder vaak een onderhoudsbeurt nodig. Duurzaam verbouwen is dus niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee.

De 27 middelgrote steden, de G27, maken zich daarom sterk om duurzaam verbouwen op de maatschappelijke agenda te krijgen. Onder aanvoering wethouders Mary Fiers (Wonen en Ruimte, Eindhoven) en Jolanda Reitsma, (Ruimtelijke ontwikkeling en wonen, Apeldoorn), presenteren de steden op 16 april aanstaande hun landelijk implementatieprogramma âNaar een duurzame voorraadâ aan het ministerie van VROM.
Pilotprojecten
Dat gebeurt tijdens de conferentie âNaar een duurzame voorraadâ in de Talent Factory in âs-Hertogenbosch. Gemeenten, woningcorporaties en schoolbesturen wisselen hier ervaringen uit en geven toelichting op de resultaten van pilotprojecten. In de afgelopen periode hebben de provincies Gelderland en Noord-Brabant in projecten ervaring opgedaan met een prestatiegerichte werkwijze, ondersteund door een gebruiksvriendelijk instrumentarium. De positieve resultaten met een prestatiegerichte werkwijze geven aan dat nù het draagvlak aanwezig is om de werkwijze voor bestaande bouw op te schalen naar landelijk niveau. Implementatieprogramma
Duurzaamheid in de bestaande bouw vergt inbedding in de organisatie van een integrale werkwijze en het creëren van bestuurlijk draagvlak. Tijdens de conferentie krijgen deelnemers informatie over de manier om dit stond stand te brengen. En natuurlijk over wat het implementatieprogramma inhoudt en hoe het instrumentarium werkt.

Meer informatie over de conferentie âNaar een duurzame voorraadâ vindt u op www.dubonieuwestijl.nl.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail