Gemeente Leeuwarden

Brandweer vrijwilligersdag Brandweer vrijwilligersdag

Wervingscampagne vrijwillige brandweer Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (18-03-2008) Zaterdag 15 maart stond de open dag van Post Noord in het teken van de wervingscampagne voor nieuwe vrijwilligers bij Brandweer Leeuwarden. Het was een zeer geslaagde middag. Behalve geïnteresseerde nieuwe vrijwilligers, konden bezoekers een kijkje in de kazerne en bij de voertuigen nemen. Om het beeld 'de brandweer blust alleen brand' weg te nemen, zijn er verschillende demonstraties gegeven op het gebied van hulpverlening bij ongelukken, storm en waterschade en overige situaties waarbij mens of dier gevaar lopen.

Er was gelegenheid voor de nieuwe potentiële vrijwilligers om in gesprek te gaan met de vrijwillige brandweer om ervaringen te delen om zo een goed beeld te krijgen van wat de vrijwillige brandweer nu precies doet en welke inspanning je daarvoor moet leveren.

Er zijn ongeveer 500 bezoekers geweest, waarvan 12 een aanmeldingsformulier hebben ingevuld. We streven er naar om eind april de selectieprocedure af te ronden en na de zomervakantie met de opleiding voor de nieuwe vrijwilligers te starten.