Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Schaker Tjark Vos sporttalent 2007 van Amsterdam Osdorp

Op vrijdagavond 14 maart werden op sportpark Ookmeer de winnaars bekendgemaakt van de verkiezing van sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent van het jaar 2007 van het Amsterdamse stadsdeel Osdorp. De genomineerden moesten om mee te kunnen doen aan deze verkiezing of in Osdorp wonen of in Osdorp sporten.

De Sportadviesraad van Osdorp heeft de sportprestaties alle genomineerden gewogen en vervolgens een keuze gemaakt. Sportman van het jaar werd hordeloper Gregory Sedoc. Sportvrouw van het jaar werd atlete Karin Ruckstuhl. Een damesteam van Hockeyvereniging SBHC Xenios werd sportteam van het jaar.

Tjark Vos omringd door de vrouwen van de hockeyvereniging SBHC Xenios en het dagelijks bestuur van Osdorp. Vierde van links de wethouder van sport. Foto Jaap Wals.

Voetbalvereniging DCG had de elfjarige voetballer Tjark Vos genomineerd als sporttalent van het jaar. Hij werd door DCG niet genomineerd als voetballer, maar als schaker. Tjark schaakt bij Zukertort-Amstelveen en Tal/DCG en woont in Osdorp. Vorig jaar won Tjark met zijn schaakteam van basisschool De Punt al de titel 'Sportteam van het jaar 2006' en deze keer werd hij in zijn eentje 'Sporttalent 2007'. Hij kreeg een houten plaquette, een grote bos bloemen en een reversspeld met het wapen van Osdorp en werd hevig toegejuicht door zijn Tal/DCG-clubgenoten Tjan Ho Lai, Aaron Vorenhout, Hing Ting Lai en How Jong Lai die de feestavond met hem doorbrachten.

---