Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 18-03-2008

Jongelui verhoord over vernielingen

HOUTEN De politie heeft onderzoek verricht naar meerdere vernielingen die werden gepleegd in de maand februari 2008 in voornamelijk het oude dorp. Bij deze vernielingen waren drie jongens van 14 jaar en een 15-jarige meisje, allen afkomstig uit Houten, betrokken. Er sneuvelden onder meer ruiten van geparkeerde autos op de Kon.Wilhelminaweg en de Herenweg, een ruit van een woning op de Kostersgang en een ruit van een gebouw aan de Kon.Wilhelminaweg. De vier zijn verhoord op het politiebureau. Binnenkort wordt met het Openbaar Ministerie besproken hoe de zaak wordt afgewikkeld. Ook komt dan het vergoeden van de schade aan de orde.

Winkeldief

NIEUWEGEIN Voor het stelen van drop en mosselen, is maandag een 59-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. De man werd om 16.50 uur betrapt door winkelpersoneel van een supermarkt aan de Passage. Die schakelde de politie in. De man is aangehouden en verhoord op het politiebureau. Hij heeft een boete gekregen.

Hennepkwekerij

HOUTEN In een woining aan de Waalsteen is maandag een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Omstreeks 09.15 uur stelde de politie een onderzoek in de woning in. Op de zolderverdieping was een kamer ingericht waar 7,5 kilo aan henneptoppen lagen te drogen. Alle apperatuur van de kwekerij en de hennep is in beslag genomen en vernietigd. Een bewoner is aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.