Politie Groningen

Dinsdag 18 maart 2008

Provincie Groningen, 18-03-2008

Groningen: politie houdt verdachte aan na straatroven

De politie heeft maandagnacht in de Hoekstraat een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal met geweld. Een 22-jarige vrouw werd op de Oranjesingel plotseling door een onbekende man vastgepakt. Zij was op dat moment bezig met haar mobiele telefoon. De man pakte haar handtas met inhoud af en duwde de vrouw vervolgens in de bosjes. Met de buit ging de straatrover er vandoor. De vrouw waarschuwde de politie. Op basis van het signalement van de vrouw stelde de politie een onderzoek in. Even later zagen de agenten de Stadjer lopen, die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd aangehouden en ingesloten. Enkele uren eerder werd ook een 20-jarige vrouw uit Groningen het slachtoffer van een straatroof. De vrouw wandelde bij het Noorderplantsoen en zij voelde plotseling dat aan haar tas getrokken werd. De 20-jarige probeerde haar tas vast te houden, maar wist de man de tas toch weg te nemen. Door het trekwerk viel de vrouw op de grond. De straatrover wist met de buit, een tas met onder meer een mobiele telefoon, te ontkomen. De politie beschikt over een signalement van de straatrover. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze straatroof en het incident dat enkele uren later op de Oranjesingel plaatsvond. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Groningen: mannen ingesloten na verkeerscontroles

De politie heeft maandagnacht op het Wielewaalplein een 54-jarige man uit Groningen bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De Stadjer liep tegen de lamp bij reguliere verkeerscontrole. Bij de Stadjer zat onder meer een 47-jarige man uit Groningen in de auto. Bij navraag bleek dat de Stadjer een valse naam had opgegeven. Uiteindelijk werd de juiste identiteit van de man vastgesteld. Toen bleek de reden voor het opgeven van een valse naam. Hij moest nog een gevangenisstraf van dertig dagen uitzitten. Hierop werd hij meegenomen naar het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De Stadjer werd vervolgens voor justitie ingesloten. Enkele uren later zagen de agenten de betreffende auto in de Kleine Kruisstraat rijden. Ditmaal zat een 36-jarige Stadjer achter het stuur. Bij navraag bleek dat de rechter de rijbevoegdheid van de 36-jarige had ontzegd. Daarnaast werd vastgesteld dat de man nog veertien dagen gevangenisstraf had openstaan. Ook deze man werd voor justitie ingesloten.

Groningen: Stadjer aangehouden na bedreiging

De politie heeft maandagavond op de Oosterhamrikkade een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij zijn 20-jarige ex-vriendin bij een woning aan de Petrus Hendrikszstraat met diverse bewoordingen met de dood heeft bedreigd. De verdachte kon even later worden aangehouden. De vrouw heeft al aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: man zonder rijbewijs en identificatiebewijs bekeurd

Een 39-jarige Stadjer is maandagmorgen op de Rademarkt bekeurd. Agenten reden achter de man op de Griffeweg en kregen door zijn gedrag het idee dat de man iets te verbergen had. De man parkeerde zijn auto bij de Rademarkt en agenten controleerden hem. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Ook kon hij geen identiteitsbewijs laten zien. Hiervoor kreeg hij twee bekeuringen.

Nieuwe Pekela: man uit woning getakeld

De politie en wegwerkers moesten er maandagmiddag aan te pas komen om een 60-jarige bewoner van de Harm Heijslaan uit zijn woning te halen. De man was afgelopen vrijdag al gevallen en was op bed gaan liggen. Hij bleek zoveel last van de val te hebben dat hij niet meer kon lopen. Hij wist de meldkamer te bellen, waarna de politie direct naar de woning is gegaan. Via de brievenbus kregen agenten contact met de man. Hij gaf toestemming om de deur in te trappen, waarna de agenten de woning binnen konden gaan. De man lag boven op bed en klaagde over een pijnlijke heup. Ook een ambulance kwam ter plaatse. Omdat voor de woning aan de weg werd gewerkt, kon de brandweer niet voor de woning komen om de man via het raam uit het pand te krijgen. De wegwerkers bleken een mobiele kraan te hebben, waarna zij met behulp van de kraan de man uit de woning wisten te halen. De bewoner is vermoedelijk met een gebroken heup naar een ziekenhuis gebracht.

Slochteren: politie onderzoekt woninginbraak

In een woning aan de Fromaweg is maandagmiddag ingebroken. Onbekende(n) wisten de woning binnen te komen en meerdere goederen mee te nemen. Er wordt nog onderzocht wat de buit exact is. Toen de bewoonster aan het einde van de middag bij haar woning kwam, stond een auto voor de woning. De bestuurder gaf gas, nadat hij de vrouw zag. De politie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Scharmer, Hoofdweg N986: aantal geregistreerde voertuigen: 336, aantal overtredingen: 47, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 389, aantal overtredingen: 69, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, Woortmanslaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1059, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal, Noorderdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 42, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2347, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1848, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur,
snelheidslimiet: 70 km/uur.