BullGuard lanceert BullGuard Backup 8.0

18/03/2008 11:02

PR Newswire

KOPENHAGEN, Denemarken, March 18 /PRNewswire/ --

- Nieuwe kenmerken, meer backup en gratis ondersteuning

BullGuard brengt vandaag BullGuard Backup 8.0 uit, de tweede versie van zijn afzonderlijke backupproduct. Nieuwe kenmerken zijn verbeterde codering en compressieopties, een grotere Online Backup Drive en een unieke Support-beleving. BullGuard ontwikkelt sinds 2003 technologieën voor backups.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070502/255849 )

Met BullGuard Backup kunnen gebruikers hun backups gemakkelijk instellen, programmeren en configureren. Een Online Backup Drive van 10 GB, die geüpgrade kan worden, is inbegrepen in het abonnement. Backups naar plaatselijke media worden ook ondersteund, evenals e-mail backups van de e-mailprogramma's Outlook, Outlook Express, Windows Mail en Thunderbird.

"Mijn favoriete nieuwe kenmerk is de integratie van onze Online Drive met

Windows Explorer," zegt Theis Søndergaard, CTO en medeoprichter van BullGuard.

"De Online Drive komt als een schijf tevoorschijn in Windows Explorer, waardoor gebruikers bestanden eenvoudig van en naar de Online Drive kunnen slepen. Dit maakt de Online Drive veel toegankelijker."

Onder de standaardinstelling zal BullGuard Backup 8.0 automatisch backupprofielen lanceren als de computer niet gebruikt wordt, wat ervoor zorgt dat er regelmatig backups worden uitgevoerd zonder de gebruiker te onderbreken. Andere programmeringsopties zijn ook beschikbaar.

In BullGuard Backup 8.0 worden bestanden gecomprimeerd alvorens te worden verplaatst naar de Online Drive, wat het proces van het verplaatsen significant versnelt. Gebruikers hebben ook de optie om hun bestanden te comprimeren als ze zijn opgeslagen, waardoor er meer bestanden kunnen worden opgeslagen. Zoals in de voorgaande versie worden bestanden gecodeerd tijdens de bestandsoverdracht, maar gebruikers kunnen er nu ook voor kiezen om bestanden te coderen tijdens de opgeslag.

Toegang op afstand, het revolutionaire nieuwe kenmerk in de Support-structuur van BullGuard die in BullGuard Internet Security 8.0 voor het eerst werd geïntroduceerd, is ook onderdeel van BullGuard Backup 8.0. "Met toegang op afstand kunnen gebruikers onze supporters tijdelijke toegang verlenen tot hun computers. Dit zal ons Supportteam in staat stellen vragen nog efficiënter te behandelen", zegt Søndergaard. Gebruikers kunnen 24 uur per dag via e-mail of live chat toegang krijgen tot BullGuard Support.

BullGuard Backup 8.0 is direct beschikbaar op
http://www.bullguard.com. Een abonnement van één jaar kost EUR 40.

Over BullGuard

BullGuard is gespecialiseerd in beveiligingsoplossingen voor PC's en mobiele telefoons voor thuisgebruikers en kleine bedrijven, waarbij de nadruk ligt op technische uitmuntendheid, gebruikersgemak en klantenzorg. BullGuard legt zich toe op het leveren van kosteneffectieve, geïntegreerde beveiligingsoplossingen die gebruikers eersteklas bescherming bieden tegen malware op PC en mobiele telefoons.

BullGuard Internet Security is het vlaggenschipproduct van BullGuard met

Antivirus, Antispyware, Firewall, Spamfilter, Backup en Support in één pakket, geoptimaliseerd voor kleine bedrijven en thuisgebruikers. Met BullGuard Mobile

Antivirus kan verkeer constant worden bijgehouden en on-demand worden gescand en kent daarnaast automatische updates. Het product bestaat uit zowel een editie voor thuisgebruikers als een voor ondernemingen. BullGuard Backup stelt gebruikers in staat automatische backups van belangrijke documenten zoals e-mailbestanden en foto's te maken naar de standaard
online-opslagfaciliteit die erbij zit. Backups naar plaatselijke apparaten, zoals externe harde schijven of verwijderbare media, worden ook ondersteund.

Het hoofdkantoor van BullGuard is in Kopenhagen, Denemarken. BullGuard heeft voorts kantoren in Roemenië, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Benjamin Verduijn, Press and Technology Consultant, BullGuard Ltd, benjamin@bullguard.com, +45-40-45-23-64