Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 18 maart 2008

Bromfietsers bekeurd bij verkeerscontrole

Almelo

Bij een verkeerscontrole op maandagochtend 17 maart op de Leemslagenweg in Almelo werden in totaal negen bromfietsbestuurders bekeurd.

Op maandag 17 maart voerde de politie in Almelo een verkeerscontrole uit op het fietspad aan de Leemslagenweg. Op het genoemde fietspad, dat nabij een basisschool ligt, blijken regelmatig bromfietsbestuurders te rijden, terwijl dit niet toegestaan is. Bij de controle, die tussen 08.00 en 09.00 uur plaatsvond, bleken negen bestuurders van brom- of snorfietsen ongeoorloofd gebruik te maken van het daar gelegen fietspad. Drie bestuurders overschreden bovendien de maximum toegestane snelheid van de voertuigen, waarbij de hoogst gemeten snelheid 55 km p./uur was. Een van hen, 16-jarige jongen uit Enter, werd bovendien bekeurd, omdat hij niet in het bezit was van een geldig bromfietscertificaat. (08-033735)

Politie zoekt getuigen inbraak

Denekamp

Bij het in aanbouw zijnde hotel 'De Schouw' aan de Burgemeester Hoogklimmerstraat in Denekamp werden vrijdagavond 14 maart een drietal dozen met bouwmateriaal weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen.

Op zaterdag 15 maart meldde een oplettende burger omstreeks 09.30 uur dat hij twee dozen met bouwmateriaal had gevonden in struikgewas aan de Burgemeester Hoogklimmerstraat in Denekamp. De man, een 70-jarige inwoner van Denekamp, vertelde dat hij de dozen vrijdag al had zien liggen. Omdat het zaterdag regende, had de man de dozen binnen gezet en de politie gealarmeerd. De politie stelde een onderzoek in naar de herkomst van de dozen, waar bij nader onderzoek zogenaamde menggroeppompen in bleken te zitten. Op maandag 17 maart bleek, dat de dozen waren weggenomen bij het in aanbouw zijnde hotel 'De Schouw', gevestigd in het voormalig gemeentehuis aan de Burgemeester Hoogklimmerstraat in Denekamp. De dozen zijn vermoedelijk vanuit het pand weggenomen op vrijdag 14 maart tussen 16.00 uur en 18.30 uur. Twee van de drie weggenomen dozen werden door de 70-jarige teruggevonden in het struikgewas. De derde doos werd door bouwvakkers op het dak van het hotel teruggevonden.

De politie wil graag in contact komen met mensen die vrijdagmiddag 14 maart iets verdachts hebben gezien bij het gebouw aan de Burgemeester Hoogklimmerstraat, dat mogelijk verband kan houden met de weggenomen dozen met bouwmateriaal. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Dinkelland, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-033845)

Verdachte brandstichting aangehouden

Enschede

Een 22-jarige man uit Enschede werd maandag 17 maart aangehouden. De man wordt er van verdacht op zondag 16 december 2007 brand te hebben gesticht bij een bedrijfspand aan de Blekerstraat in Enschede.

Op zondag 16 december werd omstreeks 21.20 uur gemeld dat er in een pand aan de Blekerstraat in Enschede brand was. De politie stelde een onderzoek in naar oorzaak van de brand, waaruit bleek dat er sprake was van brandstichting. Naar aanleiding van een onderzoek naar de mogelijke dader(s) van de brandstichting, kon op maandag 17 maart een 22-jarige Enschedeër in zijn woning worden aangehouden. De 22-jarige is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (07-162068)

Hieronder, cursief gedrukt, het persbericht van maandag 17 december j.l.:

Brand bedrijfspand aangestoken

Enschede

Bij een bedrijfspand aan de Blekerstraat in Enschede heeft zondagavond een brand gewoed. Na onderzoek door de technische recherche bleek dat de oorzaak hiervan brandstichting is.

Op zondag 16 december werd omstreeks 21.20 uur gemeld dat er brand was bij een pand aan de Blekerstraat in Enschede. Ter plaatse bleek dat er in de opslagruimte van het bedrijfspand een brand woedde. Terwijl de brandweer het vuur bluste, spraken agenten met een beveiligingsmedewerker van het pand. Hij vertelde dat hij de brand na een melding had opgemerkt en het alarmnummer had gebeld. De agenten zagen na onderzoek dat aan de voorzijde van het pand een ruit vernield was.

De technische recherche stelde een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Hieruit bleek dat er sprake is van brandstichting. De schade aan het pand is door snel optreden beperkt gebleven.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben, dat in verband zou kunnen staan met de brandstichting. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Enschede-West, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-162068)

Man bedreigt en beledigt medewerkster CWI

Enschede

Een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd maandag 17 maart aangehouden, omdat hij een 29-jarige medewerkster van het CWI, dat gevestigd is aan de Korte Hengelosestraat in Enschede, heeft bedreigd en beledigd.

Op maandag 17 maart werd omstreeks 13.30 uur gemeld dat een medewerkster van het CWI in Enschede bedreigd en beledigd was door een boze klant. De agenten gingen naar de vestiging aan de Korte Hengelosestraat en spraken met de 29-jarige medewerkster. Zij vertelde dat ze even daarvoor door een klant was bedreigd en beledigd, omdat deze het kennelijk niet eens was met de gang van zaken bij het CWI. De 29-jarige deed aangifte van bedreiging en belediging.

Terwijl de politie de aangifte opnam van de 29-jarige, werden surveillerende agenten op de Noorderhagen in Enschede door een passant gewezen op een man, die volgens de passant zojuist de bedreigingen en beledigingen hadden geuit bij het CWI. Omdat de man, een 23-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats, voldeed aan het signalement dat opgegeven was door de meldster, werd hij aangehouden. De man werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Na een verklaring te hebben afgelegd kon de man weer in vrijheid gesteld worden. Hij zal zich te zijner tijd bij de rechter moeten verantwoorden voor zijn daden. (08-033954)

Beschonken bestuurster veroorzaakt aanrijding

Enschede

Een 49-jarige vrouw uit Reutum werd maandag 17 maart aangehouden, omdat zij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt met een 47-jarige automobilist uit Enschede. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Usselerrondweg en de Haaksbergerstraat in Enschede.

Op maandag 17 maart werd omstreeks 18.00 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van de Usselerrondweg en de Haaksbergerstraat in Enschede. Ter plaatse troffen agenten een tweetal automobilistes aan. Eén van hen, een 47-jarige Enschedese, vertelde dat zij moest stoppen voor het rode verkeerslicht. De andere automobiliste, een 49-jarige vrouw uit Reutum, reed achter de 47-jarige en remde niet tijdig, waardoor een kop-staart aanrijding ontstond.

Toen de agenten de 49-jarige vrouw aanspraken, roken zij een alcohollucht bij de vrouw. De 49-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, om haar aan een alcoholcontrole te onderwerpen. De vrouw blies 1,18 promille. Ze kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd. Tegen de 49-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-034145)

Twee gewonden bij aanrijding

Zenderen

Twee Hengelose mannen van 40 en 35 jaar raakten maandag 17 maart gewond, toen zij als inzittenden van een auto werden aangereden op de Hoofdstraat in Zenderen. Bij de aanrijding waren een drietal auto's betrokken.

Op maandag 17 maart werd omstreeks 20.15 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Hoofdstraat in Zenderen. Ter plaatse bleek een drietal automobilisten met elkaar in aanrijding te zijn gekomen. Uit de verklaringen van de betrokken bleek dat een 73-jarige automobilist uit Almelo voor het verkeerslicht stond te wachten, terwijl een voetganger overstak. Een achteropkomende, 28-jarige automobilist uit Enschede remde op tijd en stond ook stil achter de auto van de 73-jarige. Een derde automobilist, een 29-jarige man uit Albergen, remde echter te laat en botste tegen de auto van de 28-jarige aan. De auto van de 28-jarige schoot hierbij door en kwam in aanrijding met de auto van de 73-jarige.

Bij de aanrijding raakten twee inzittenden van de middelste auto gewond. De twee, Hengeloërs in de leeftijd van 40 en 35 jaar, werden met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. (08-034192)

tel.: 053-4555588


---- --