Waterschap Rivierenland

Gerrit Kok opnieuw benoemd tot dijkgraaf van Waterschap Rivierenland

Ir. G.N. (Gerrit) Kok van Waterschap Rivierenland is bij Koninklijk Besluit opnieuw benoemd tot dijkgraaf. De nieuwe periode gaat in op 12 april 2008.

De heer Kok is vanaf 2000 dijkgraaf. Aanvankelijk van het polderdistrict Betuwe te Elst. Hij is in april 2002 aangetreden als dijkgraaf van Waterschap Rivierenland. De eerste jaren stonden vooral in het teken van het samengaan van kleinere waterschappen en zuiveringsschappen in het huidige Waterschap Rivierenland. Hij verwacht ook de komende jaren als voorzitter van het bestuur op een constructieve wijze sturing te kunnen geven aan de vele veranderingen en vernieuwingen waarmee het waterschap te maken zal krijgen. Met name de gevolgen van de klimaatverandering en een directere betrokkenheid tussen waterschap en belangengroeperingen hebben zijn grote belangstelling.

Het waterschap zal de komende jaren veel energie steken in de projecten die de rivieren meer de ruimte geven. Die ruimte is nodig omdat een van de gevolgen van de klimaatveranderingen zal zijn dat de rivieren meer water te verwerken krijgen.
Daarnaast zal de kwaliteit van het oppervlaktewater verder moeten verbeteren. Het waterschap zal hierbij de nauwe samenwerking zoeken met andere betrokkenen, met name de gemeenten, de provincies en Rijkswaterstaat.