Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Opschoondag jong geleerd, oud gedaan

Leerlingen van de Valkenheuvel in Driebergen-Rijsenburg namen vorige week woensdag samen met wethouder Jankees Salverda de aftrap voor hun rekening van de landelijke Opschoondag.

Gewapend met veiligheidshesje, handschoenen, prikstok en vuilniszak trokken de jongeren onder andere de wijk Groenhoek in om daar zwerfvuil te verwijderen. Ook werd het speelveld aan de Drieklinken onder handen genomen.

Afgelopen zaterdag werd in de gemeente tijdens de Landelijke Opschoondag op grote schaal zwerfafval opgeruimd. De officiële start van de opruimactie was op het Kerkplein bij Cultuurhuis Pléiade in Doorn.

In Driebergen-Rijsenburg werd door bewoners van de Marterkamp meegedaan aan de actie. In deze buurt zijn twee actieve groepen die de buurt netjes en leefbaar houden.

Bewoners van de buurt Darthuizen in Leersum maakten het gebied rond hun eigen buurt schoon. Veel afval wordt weggegooid door voorbij fietsende schooljeugd en dagjesmensen. De bewoners zijn de vervuilde bermen zat en gaven het goede voorbeeld.

In Maarn/Maarsbergen startte de Opschoondag op het 5Mei-plein. De opruimacties vonden plaats in de buitengebieden.

Als laatste onderdeel van de Opschoondag geeft wethouder Roy Pamboer woensdag om 9.45 uur het startschot voor groep 7 en 8 van de Gisbertus Voetiusschool in Doorn. Leerlingen ruimen dan het zwerfafval rondom de Sitiolaan en sporthal Steinheim op.

Laatst gewijzigd: 18 maart 2008