Politie Limburg-Noord

Politie krijgt tips na passantenonderzoek vanwege overval


Datum: 18-03-2008
Tijd bericht: 11:28
Plaats: Velden

De politie heeft maandag 17 maart een passantenonderzoek gehouden op de Oude Venloseweg in verband met de gewapende overval die daar maandagavond 10 maart werd gepleegd op een woning. Tijdens het passantenonderzoek heeft de politie tussen negen uur en elf uur 's avonds in totaal zo'n 100 mensen aangesproken en gevraagd of ze mogelijk iets verdachts hadden gezien dat te maken zou kunnen hebben met de overval. Dit onderzoek heeft drie tips opgeleverd waar de recherche mee verder gaat.

Bij het misdrijf zijn de bejaarde bewoners door onbekende mannen overvallen. Onder bedreiging van een vuurwapen werden ze gedwongen om toe te staan dat hun hele woning werd doorzocht door de daders. De overvallers hebben uiteindelijk met nog onbekende buit de woning verlaten, waarna men de politie wist te alarmeren. Beide slachtoffers liepen kneuzingen op.

Mogelijk zijn er nog getuigen waar de politie nog niet mee gesproken heeft. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche via telefoonnummer 0900-8844. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om anoniem tips door te geven via Meld Misdaad Anoniem telefoonnummer 0800-7000.

In het belang van het onderzoek doet de politie geen mededelingen over de inhoud van de tips die zijn binnen gekomen.

Zie ook het eerdere mediabericht van dinsdag 11 maart.