Persberichten Heuvelrug, 11.25 uur

Utrecht, 18-03-2008

Scooter- en verkeerscontrole

WIJK BIJ DUURSTEDE/COTHEN/LANGBROEK De politie heeft op maandag 17 maart op verschillende plaatsen een scooter- en verkeerscontrole gehouden.

De controle vond plaats op de Karel de Grotestraat in Wijk bij Duurstede, de Van Lynden van Sandenburgweg in Cothen en de Marijkelaan in Langbroek. In totaal 35 brom- en snorfietsen werden door motoragenten naar de controleplaats geleid. Achttien bestuurders hadden alles in orde, de overige 17 niet. Dat resulteerde in totaal in dertig bekeuringen, onder andere voor: opgevoerd, papieren niet kunnen tonen, technische gebreken en geen helm.

Bij de controle van het overige verkeer werden vijftien bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: te hoge snelheid, niet dragen autogordel, niet tonen autopapieren en niet handenvrij bellen.

Tevens moesten 25 automobilisten een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (pass), wat betekent dat geen van hen (te veel) had gedronken.

Even de motor opwarmen

LANGBROEK/DOORN Een motorrijder raakte op zaterdagmiddag 15 maart zijn rijbewijs kwijt toen hij zijn motor aan het opwarmen was.

Rond 15.10 uur zag een agent een motorrijder met hoge snelheid over de Cotherweg in de richting van Langbroek rijden. De agent ging achter hem aan en zag dat de motorrijder in Langbroek net voor een langs de weg staande radarauto afremde, maar vervolgens weer vol op het gas ging. De agent had de nodige moeite de motor in het vizier te houden. Daarbij reed de agent op de Doornseweg 137 km/u (al gecorrigeerd), terwijl de motor op hem uit liep. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.

Het lukte de agent de motorrijder, een 26-jarige man uit Doorn, uiteindelijk in Doorn aan de kant te krijgen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij verklaarde dat de snelheidsmeter van zijn motor niet werkte en hij de motor op wilde warmen om een rit te gaan maken. Hij was daarom van Doorn naar de rotonde in Cothen gereden en weer terug. Zijn motor was nu inderdaad warm, maar zal enige tijd kunnen afkoelen in zijn garage.

Inbrekerswerktuig

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 maart werd een man aangehouden omdat hij inbrekersgereedschap bij zich had.

Rond 02.20 uur controleerden agenten de bestuurder van een auto, een 25-jarige man uit Driebergen_Rijsenburg, op de Hoofdstraat. In de auto troffen agenten inbrekersgereedschap aan. Het gereedschap werd in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsdiefstal

VEENENDAAL Een 19-jarige man uit Veenendaal werd aan het begin van de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 maart aangehouden op een gestolen fiets.

Rond 00.45 uur zagen agenten de Veenendaler met een opvallend mooie fiets over de Prins Bernhardlaan fietsen. Het viel op dat het slot was verwijderd. Hij werd gecontroleerd en bleek geen logisch verhaal over de herkomst van de fiets te hebben. Daarop werd de verdachte aangehouden en de fiets werd in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Politiebureau Driebergen Goede Vrijdag en Hemelvaartsdag gesloten

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Het politiebureau van Driebergen-Rijsenburg is op Goede Vrijdag (21 maart) en op Hemelvaartsdag (1 mei) voor het publiek gesloten.

Het is mogelijk om buiten de reguliere openingstijden op afspraak een gesprek met de wijkagent te hebben of aangifte te doen. Hiervoor kunt u bellen naar 0900-88 44 en vragen naar het wijksecretariaat van het wijkteam MALDD.