Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


De strijd is begonnen: StadsSpelen 2008

28 februari 2008
De strijd tussen de stadsdelen met StadsSpelen 2008 is op 21 februari weer begonnen. Vorig jaar won stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer de Stadsspelen trofee het Gouden Amsterdammertje. Of de trofee ook in 2008 in de publiekshal mag blijven staan, hangt af van de inzet van nieuwe teams.

ssp2008_logo.jpg (16 Kb)

StadsSpelen is de strijd tussen de bewoners van de Amsterdamse stadsdelen. Ruim 3000 mensen tonen hun talent in vijf competities: dans, koken, muziek, voetbal en quiz. De eerste voorronde vindt plaats op 10 mei. De finale op de Dam valt op 22 juni samen met de Amsterdamdag. StadsSpelen is opgezet door jonge Amsterdammers met een droom: mensen verbinden rondom de passies die zij delen.

Job Cohen en Edgar Davids in clip
Caroline Gehrels heeft 21 februari het startschot gegeven voor de StadsSpelen 2008 met de vertoning van de videoclip Stadsspelen. Hierin figureren onder meer Job Cohen en Edgar Davids. DStylefree en Kalentura, dans- en muziekwinaars van vorig jaar, openden en sloten het programma.

Geschminkte gezichten
De komende tijd zullen overal in de stad geschminkte gezichten opduiken. Deze gezichten zijn geschminkt met de logo's van de diverse stadsdelen van Amsterdam.
Het gezicht van Geuzenveld-Slotermeer
Het gezicht van Geuzenveld-Slotermeer

Inschrijven
De komende maanden tonen ruim 3.000 Amsterdammers hun talent in de competities dans, muziek, koken, quiz en voetbal. Deelnemers komen uit voor hun stadsdeel en strijden voor een plaats in de finale op 22 juni op de Dam. Iedereen kan zich vanaf heden inschrijven op www.stadsspelen.nl.