Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Harderwijk - Aanhouding verdachten woninginbraak          |
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 18 maart omstreeks 02:30 uur twee mannen aangehouden op verdenking van woninginbraak aan de Dennenlaan in Harderwijk. De mannen, een 38-jarige uit Utrecht en een 46-jarige uit Nieuwegein, werden op de Middenlaan in Harderwijk aangehouden. Toen zij er met hun auto vandoor wilden gaan reden ze een politieauto aan en botsen op een lantaarnpaal, vervolgens kwamen ze tegen een muurtje tot stilstand.

Een oplettende getuige zag dat de twee mannen zich verdacht gedroegen en belde de politie. De twee verdachten wilden er in een auto vandoor gaan toen de politie arriveerde. Op de Middenlaan ramde de auto van de verdachten de politieauto, botste tegen een lantaarnpaal en kwam tegen een muurtje tot stilstand. De twee mannen werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Even daarvoor bleek op de Dennenlaan te zijn ingebroken. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door een deur te forceren. De benedenverdieping werd doorzocht terwijl de bewoners boven lagen te slapen. Er werd onder andere een portemonnee buit gemaakt, die bij één van de verdachten werd aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart en heeft de twee verdachten ingesloten voor nader verhoor.

|     |Hattem - Fietser gewond na aanrijding bromfiets           |
Een 14-jarige inwoner van Wapenveld is maandag 17 maart omstreeks 08:30 uur gewond geraakt nadat hij in aanrijding kwam met een bromfiets, bestuurd door een 16-jarige Heerdenaar. De aanrijding gebeurde op de parallelweg van de Geldersedijk in Hattem. De 14-jarige fietser vermoedelijk een hersenschudding opliep.

De bromfiets reed over de parallelweg van de Geldersedijk en wilde de 14-jarige fietser rechts inhalen. Op dat moment stuurde de fietser naar rechts en was een aanrijding niet meer te voorkomen. Naast materiele schade raakte de fietser hierbij gewond. De 14-jarige had enkele schaafwonden opgelopen en vermoedelijk een hersenschudding.

|     |'t Loo - Vrouw licht gewond na aanrijding                 |
Een 50-jarige vrouw uit Oldebroek is maandag 17 maart omstreeks 14:05 uur licht gewond geraakt nadat zij in aanrijding kwam met een auto, bestuurd door een 34-jarige plaatsgenoot. De vrouw had nekklachten en werd ter plaatse onderzocht door een huisarts.

De 50-jarige Oldebroeker reed over de Bovenheigraaf in de richting van 't Loo. Op een gegeven moment wilde zij linksaf slaan een inrit in. De 34-jarige automobilist die achter haar reed kon niet op tijd tot stilstand komen. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 50-jarige vrouw nekklachten opliep. Beide auto's moesten worden afgesleept.

Einde berichten


---


---


---

---- --